BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Birleşik Arap Emirlikleri'nden şok Şam kararı

2011 yılından bu yana Şam'da kapalı olan Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği yeniden açılıyor. Duyuruyu Suriye Enformasyon Bakanlığı yaptı ve açılış için gazetecileri de davet etti.

Abone ol

SURİYE Enformasyon Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Şam Büyükelçiliği'ni bugün yeniden açacağını duyurdu. Bakanlık, açılışı takip etmeleri için gazetecilere davette bulundu.

BAE'den konu ile ilgili açıklama henüz gelmedi ancak BAE'nin Şam Büyükelçiliği, 2011'de Suriye'de başlayan iç savaştan bu yana kapalıydı.

Reuters’a konuşan muhalifler, Birleşik Arap Emirlikleri’nin zamanında Esad’ın muhaliflerini desteklediğini açıkladı.

Şam’ın Abu Rummaneh Caddesi’nde açılacak büyükelçilik sembolik olarak Suriye lideri Beşar Esad’a bir jest olarak görülüyor. Bu ayın başında Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir Suriye’de temaslarda bulunmuş, Esad’la bir araya gelmişti. 2011’de Arap Birliği’nden atılan Suriye’ye bir Arap liderin yaptığı ilk ziyaret olarak dikkat çekmişti

Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu kararı Rus medyası tarafından Arap ülkelerinin Suriye'de hükümetin zaferini kabul etme ve Beşar Esed yönetimiyle barışma olarak yorumlandı.