BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Birileri Şahini fena kandırmış

Birçok cinayetin zanlısı olan, yıllarca hapiste yatan İbrahim Şahin bu söylenene inanmış da hazırlık bile yapmış.

Abone ol

Erkenekon operasyonda tutuklanan Emniyet eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin ifadesinde "Genelkurmay’dan bana terörle mücadele müsteşarlığının verileceğini, hazırlık yapmamı söylediler" demişti. Bu ifade gerçek çıktı. Çünkü müsteşar olacağına inanan Şahin konuşma metni bile hazırlamış.

İFADESİNDE SÖYLEMİŞTİ
“2008 yılı başında Cemil Çiçek terörle mücadelede yeni oluşuma gidileceği konusunda bir açıklama yaptı. Genelkurmay’dan Metin paşa ile Bekir Kalyoncu paşa bu müsteşarlığın bana verileceğini, hazırlık yapmamı söylediler. Ben de asker, polis ve MİT’in birlikte çalışması halinde terörle mücadelede başarılı olacağı düşüncelerimi anlattım. Yeni oluşumda görev almak üzere önceden Özel Harekât’ta çalışmış, 30 yaşın altındaki polislerden liste hazırladım. Bana ‘300 kişi seçeceksin’ dediler. Elegeçen S-1 belgesi bunlardır.”

Şahin'in Ankara'daki evinde yapılan aramada bulunan bir konuşma metni polisleri bile şaşırttı. Yeni kurulması planlanan Güvenlik Müsteşarlığı'na atanacağını düşünen Şahin'in koltuğuna oturacağı gün yapacağı konuşmanın metnini hazırladığı anlaşıldı. Ev aramasında çıkan sözde "Güvenlik Müsteşarı" konuşma metnine incelenmek üzere el konuldu.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIMA SÖZÜ VERİYOR

Şahin, sözde görev yapacağı ekibin listesini S-1 formatıyla hazırladı. Şahin hazırladığı konuşma metninde yıllarca özel timci olarak terörle mücadelede aktif rol aldığını ve deneyimleri ile terörün kökünün kazınacağı sözünü veriyor. İfadesinde, "Yeni oluşturulacak Güvenlik ya da Terörle Mücadele Müsteşarlığı'nın başına getirileceğim" diyen Şahin, "Benden yeni göreve hazır olmam istendi. Ele geçen S-1 belgesi buna aittir" demişti.