BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.403,46
HABER /  GÜNCEL

Biri yalan söylüyor ama kim?

Bülent Ersoy CHP Lideri Baykal'la yaptığı görüşmeyi en ince ayrıntılarıyla anlatırken Baykal konuşmayı iki dakikayla sınırlı tutuyor. Peki doğruyu kim konuşuyor?

Abone ol "Benden istenen 100 milyon lira paraydı. Hatta çek defterimi yanıma almıştım. Ben hatta 'efendim size gerekirse 200 milyon lira vereyim' dedim ve garanti istedim. Baykal bana, 'bunun garantisi olamaz' diye cevap verdi"...

Bir dönemin yasaklı ses sanatçılarından Bülent Ersoy'un bu açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise olayla ilişkili olarak "sadece iki dakika konuştuk" demesi üzerine Bülent Ersoy kez de hafızasını konuşturdu:

"Bir Cuma günü saat 14.00'de Dedeman Oteli'nin arkasındaki bir yazıhanede gri şık takım elbiseli Sayın Baykal'la görüştük. Söz yazarı Mehmet Yüzüak Beyefendi yanımdaydı."

MAHKEMEYE BAŞVURACAK

Antalya'da bulunan Deniz Baykal gelişmeler üzerine yazılı açıklama yaptı. Baykal açıklamasında, Bülent Ersoy'un açıklamalarının avukatları tarafından değerlendirilerek dava açılması konusunda karar alındığını belirtti.

Ersoy'la sadece telefonla görüştüklerini yineleyen Baykal, sanatçının beyanlarını 'gerçek dışı' ve 'çelişkili' olarak niteledi.

Baykal'ın açıklamasında ayrıca, Ersoy'un açıklamaları için "rüşvete aracılık ettiği ima yoluyla da olsa asla kabul edilemez" ifadeleri yer aldı.

BAYKAL'A KOMPLO MU KURULUYOR?

CNNTÜRK'te Gürkan Zengin'in sunduğu Editör programına telefonla katılan gazeteci Ahmet Tan, olayın geçtiği 12 Eylül dönemini şöyle özetliyor:

Askeri dönemin o dönemin mağdurlarına yaptığı kötülüğün 25 yıl sonra bile ortaya çıkabildiğini gördük. Şimdi Bülent Ersoy ve CHP Lideri Baykal o dönemin iki mağduru. Biri siyasetten diğeri sahneden çekilmişti. Fazla yorum yapma imkanı yok ama o dönemin Cumhurbaşkanı Evren, dönemin valisi yasağı koymuştu. Niçin bugüne kadar hiç sözkonusu edilmedi de şimdi bugünlerde ortaya çıktı merak ediyorum.

Gürkan Zengin: Deniz Baykal'a bir komplo mu kuruluyor?

Ahmet Tan: Ben onu söylemek istemiyorum. Siyasetin siyasi araçlarla yapılmasının doğru olduğunu söylüyorum. Aynı iddialar yakın geçmişte Sayın Bülent Ecevit için yapılmıştı. Ecevit de bunu haketmemişti. Böyle bir sürecin arkasından beklenmedik iddialar ortaya çıkabiliyor.

Şimdi mahkemelere gidilecek. Bu işten karlı çıkacak olan siyasi iktidar olacak. Kamuoyu bu davaya yoğunlaşırken başka şeyler dikkatler kaçacak. Sayın Baykal Mülkiye'den benim hocamdı. Uzun yıllar gazetecilik yaptım. Kendisiyle 20 yılı aşkın bir komşuluk ilişkim var. Bu anlamda kimse Baykal'ın dürüstlüğüne gölge düşüremez...