BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Bir savcı bu kadar yalan söyleyemez

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, İstanbul'daki krizi değerlendirdi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, İstanbul'daki soruşturmayla ilgili konuştu, bir savcının bu kadar yalan söylemesinin mümkün olmadığını söyledi.

Polisin, savcının emrini yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Akyol, "Eğer Savcı Akkaş'ın dediği gibi bir delil karartma olay varsa bu ağır cezalık bir durum oluşturur" diye konuştu.

İstanbul'da yargı ile emniyet arasındaki kriz büyüyor! İstanbul'da çok büyük olduğu belirtilen yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak Savcı Muammer Akkaş'ın açıklamasının yankıları sürüyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın açıklamasını da değerlendirdi ve "bir savcının bu kadar yalan söylemesi mümkün değildir" diye konuştu. İşte Akyol'un canlı yayındaki o sözleri;

"Kime inanacağız sorusunun altında böyle bir yargıya güvenilir mi var? İşte Türkiye'deki sorun bu!İster Çolakkadı'ya hak verin ister Akkaş'a hak verin ama Türkiye'de yargıda bir problem var. Belli ki yargıda bazı siyasi tavırlar rol oynuyor.

"BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Sayın Muammer Akkaş'ın yaptığı açıklamaya dikkatle okudum. Ben ne Türk hukuk tarihinde ne de meslek hayatımda böyle bir şey görmedim. Bir savcının bu kadar yalan söylemesi mümkün değil. Bir kısım abartılı olsa bile içerisinde bazı gerçeklerin olduğu belli. Biz de bir gazeteci olarak biliyoruz ki polise emir verilmiştir ve polis bunu yerine getirmemiştir. Polisin bu emri yerine getirmeyiş nedeni ise emniyette yapılan yeni tayinlerdir. 

"POLİS EMRİ YERİNE GETİRMESİ GEREKİR"

Emniyet hiçbir şekilde ya da polisin herhangi bir bölümü, savcının bir emrini yerine getirmiyorum diyemez. O emir açıkça kanuna aykırıysa bunun belirtilmesi lazım. Bir savcının, hakimden karar alarak arama yapma konusu ya da sorguya çağırması kanuna aykırı olamaz. Polisin bunu yerine getirmesi şarttır. Burada Çolakkadı'nın haklı olduğu bir konu var. Bu konuların kendine yeni Adli Kolluk Yönetmeliği olmasaydı bile kendisine haber verilmesi gerekmektedir. Bu belki savcı için araştırılması gereken ve disiplin suçu olduğu kabul edilebilir ama Savcı Akkaş'ın dediği gibi deliller karartıldıysa o zaman bu ağır bir suçtur.