BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Bir faciadan daha dönülmüş

Air France uçağının kaybolduğu gün Türk hava sahasında bir başka facia ucuz atlatımış. Burun buruna gelen iki uçak kılpayı kurtulmuş

Abone ol

Air France uçağının Atlantik'te kaybolduğu gün Türkiye'de de bir havacılık faciasının eşiğinden dönülmüş. Muğla'daki Dalaman Havaalanı'ndan Pazartesi günü kalkan Kanadalı Skyservice Hava Yolları'na ait yolcu uçağının, kalkıştan bir dakika sonra Türk askeri uçağıyla burun buruna geldiği bildirildi.

100'ÜN ÜZERİNDE YOLCU VARDI


Belfast Telegraph gazetesinin haberine göre, Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'a gitmek için 100'ün üzerindeki yolcusuyla Dalaman'dan havalanan Skyservice uçağı, pilotun ani hareketiyle Türk uçağına çarpmaktan kurtuldu. Büyük panik yaşayan yolcuların büyük kısmının Kuzey İrlandalı olduğu belirtildi.

YOLCULAR ÇIĞLIKLAR ATARAK AĞLADI

İsmini vermek istemeyen bir yolcu, gazeteye verdiği demecinde, bütün yolcuların o an öleceklerini düşündüklerini söyledi. Yolcu, "Kalkıştan sadece 30 saniye sonra tekrar dalışa geçildi. Uçaktaki herkes bağırıyor ve ağlıyordu. Korkunçtu, hepimiz öleceğimizi düşündük. Pilotumuz kesinlikle harikaydı, o bir kahraman. Sonradan öğrendik ki, 55 yıllık kariyerinde ilk kez bir kazaya bu kadar yaklaşmış" dedi.
Tehlikenin geçmesinin ardından pilotun uçağı tekrar düzelttiği ve interkom ile yolculardan özür dilediği kaydedildi. Pilot, uçağın ani hareketine bir Türk askeri uçağının neden olduğunu aktardı. Uçak, 4 saatlik bir uçuşun ardından Belfast'a vardı. Konuyla ilgili gazeteye açıklama yapan Kuzey İrlandalı yetkililer, olayda kimsenin yaralanmadığını, Türk yetkililerle beraber soruşturma yürütüldüğünü duyurdu.