BIST 10.903
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.506,15
HABER /  POLİTİKA

Bir Barzaniye bir hükümete

DYP Lideri Ağar sert konuştu. Barzani'nin cesaretinin hükümetin iradesinden kaynaklandığını söyledi...

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Irak Kürdistan Demokratik Partisi Lideri Mesut Barzani'nin açıklamalarına isim vermeden tepki göstererek, ''Herkes, haddini ve hakkını bilmek zorundadır. Kimse, Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkmasın'' dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Ağar, Bingöl'de teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit olan askerlere rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Terörsüz günlere kavuşma konusundaki kararlılıklarının ne kadar haklı olduğunun görüldüğünü vurgulayan Ağar, ''Gerek terör, gerekse dış politikayı dışa havale eden bir hükümetin, Türkiye'ye nelere mal olduğu görüldü'' dedi.

Ağar, Türkiye'yi yakından ilgilendiren konuların sahipsiz olduğunu savunarak, ''İktidarın, kendi yazdığı senaryolarla cumhurbaşkanı seçimine kilitlenmesi, ülkenin geleceği açısından önemli sıkıntıları da beraberinde getiriyor'' dedi.

Hükümetin Başbakanı ve Dışişleri Bakanının kendi konularıyla ilintili olduğunu, dışarıda Türkiye'yi rahatsız eden gelişmelere karşı bir tepkisizlik görüldüğünü belirten Ağar, ortaya çıkan zafiyetin, Türkiye'nin değil, doğrudan doğruya Hükümetin olduğunu söyledi.