BIST 10.396
DOLAR 32,30
EURO 35,12
ALTIN 2.404,32
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden Barzaniye veryansın

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Barzani'nin Türkiye'ye yönelik sözlerine sert tepki verdi...

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Kürdistan Demokratik Partisi Lideri Mesut Barzani'nin Türkiye'ye yönelik sözlerine tepki göstererek, ''Acımızın sımsıcak, gözyaşımızın taptaze olduğu bir dönemde, Barzani'nin ağızlara yakışmayacak, ağzından çıkanı kulağı duymayacak şekilde yaptığı açıklamaları da esef ve nefretle kınıyoruz'' dedi.

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Gündüz, Irak Kürdistan Demokratik Partisi Lideri Barzani'nin Türkiye'ye yönelik sözlerine yanıt verdi.

Gündüz, Türkiye'nin son 2 günde 10 şehit verdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Acımızın böylesine sımsıcak, gözyaşımızın taptaze olduğu bir dönemde, Barzani'nin özellikle ağızlara yakışmayacak, ağzından çıkanı kulağı duymayacak şekilde yaptığı açıklamaları da esef ve nefretle kınıyoruz.

Türkiye'nin kendi içindeki kardeşliği ve dostluğu; Kuzey Irak ve Irak'ın tüm halk kesimlerine hiçbir etnik ayırım gözetmeksizin uzatma gayretinin yoğunlaştığı bir dönemde, Barzani'nin ağzına geleni kulağının duymadığı şekilde söylediği bu sözler, aslında Türkiye'nin gerek Irak, gerekse Kuzey Irak'ta, PKK hariç uzattığı dost elini ve dostluğunu torpillemeye matuf, provokatif bir sözden ibaret diye değerlendiriyoruz.

Barzani, gerek koalisyon kuvvetlerine güvenerek, gerek onlar oradayken gerekse onlar oradan ayrıldıktan sonra da bu sözlerinin kendisine neye mal olacağını, en iyi takdir edecek konumdadır. O gün Saddam Hüseyin'in sorumsuz beyanlarının, sorumsuz liderlik anlayışının gerek kendisine gerekse de Irak halkına nelere mal olduğunu en iyi takdir edecek ve görebilecek konumdadır.''

Türkiye Cumhuriyeti'nin, kendi güvenliği ve geleceğine yönelik her tehdidi susturacak ve savunacak güçte olduğunu belirten Gündüz, ''Hiç kimse, Türkiye'nin bu konuda sabrını sınamaya kalkışmamalıdır'' dedi.

Gündüz, bir gazetecinin, muhalefetin, ''Barzani'nin açıklamasına karşılık iktidarın, gerekli tepkiyi göstermediği'' iddialarını hatırlatması üzerine, ''Konuyla ilgili bizim yavaş davrandığımız ya da sessiz ve sakin kaldığımız söylenemez'' dedi.

Irak'taki son gelişmeler dikkatle değerlendirildiğinde, Türkiye'nin görüşünün Irak'a komşu ülkeler, koalisyon güçleri ve AB tarafından desteklendiğinin görüldüğünü ifade eden Gündüz, ''Türkiye'nin, burada aklıselim ile ama kesinlikle otoritesini zaafa uğratmadan; kendi geleceğini düşünerek, emin adımlarla ama kalıcı adımlar atacağını özellikle belirtmek isterim. Zaten, yarın da MGK toplantısı var. Sanıyorum bu konu orada ele alınıp değerlendirilecektir'' diye konuştu.