BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

TMSFden Bilgin ve Cinere haber

Sabah ve atv ne zaman satılacak? Ciner ve Bilgin ihaleye girecek mi? TMSF Başkanı Ertürk cevapladı.

Abone ol

NTV ve CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlayan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, satış sürecinin seçim sonrasına da kalabileceğini söyledi.

‘BİLGİN, YAPILACAK İHALEYE GİREMEZ’
İhaleye ilişkin modelin Uzan Grubu satışlarından farklı olabileceğini ifade eden Ertürk, “Farklı bir satış modeli üzerinde duruyoruz. Yöntemi seçerken TMSF’nin alacakları belirleyici olacak. Bize borçlu olan kişiler veya kurumlar ihalelerimize giremiyorlar. Dolayısıyla, Bilgin Grubu katılamaz. Ama Ciner Grubu’nun girip girmeyeceği henüz belli değil” diye konuştu.

Medya şirketlerini büyük ve küçük olmak üzere iki grup halinde satabileceklerini söyleyen Ertürk, küçük yatırımcıları koruyacakları sözünü verdi. Ertürk, Bilgin Grubu’nun borcunun 800 milyon dolar civarında olduğunu belirterek satışın bu borcu karşılamasını umduklarını ifade etti.

‘YABANCIYA SATIŞ DAHA OLUMLU OLUR’
Yapılacak satışa yabancı ilgisi olacağını kaydeden Ertürk şunları söyledi: “Bir yabancı girişini sağlamamız bizi mutlu eder. Yüzde 25’lik bir sınırlama var; bu da talebi düşüren bir faktör. Türkiye’de yatırım yapmış olan bazı yabancı yatırımcılar var. Bunlardan ilgi olduğunu biliyoruz; bunun artmasını bekliyoruz. İleriki günlerde bu ilgi yoğunlaşacaktır. Kısıtlamalar var ama yabancı yatırımcıya satış daha olumlu olur.”

‘GİZLİ ANLAŞMAYLA İLGİLİ DUYUMLAR ALDIK’
Ahmet Ertürk, yapılan gizli anlaşmayla ilgili son 5-6 ayda bazı duyumlar geldiğini belirterek, “Açık söylüyorum ihtimal vermedim. Böyle bir şeyin varlığı, bizim 2005 yılında yaptığımız protokolü ve o modeli kökten değiştiren bir rol oynardı. Eğer bilgimiz olsaydı, o zaman biz farklı yoldan giderdik. Nitekim bugün 2 yıllık bir süreden sonra geriye şartların başına dönmüş oluyoruz” diye konuştu.

PATRONAJ SORUNUNUN ETKİLEMESİNİ YADIRGADIM’
Sabah Gazetesi’nde bir haftada yaşanan duygusal atmosferi anlayışla karşıladığını söyleyen Ertürk, “Yargı kararı bizi ilgilendirir. Yargı kararı gazetenin yönetimini, habercilerini, yazarlarını ilgilendirmemelidir. Köşe yazarı işini yapacaktır. Patronaj sorunu patronla bizim aramızda. Sorunun gazetenin kimyasını bu kadar etkilemesini ben yadırgadım” dedi. TMSF Başkanı, Fon olarak gazetenin yayın politikasına müdahaleleri olmadığını ifade etti.