BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.503,82
HABER /  GÜNCEL

Bir annenin feryadı

Adıyaman’da 19 yaşındaki oğlu Özgür Suriye Ordusu’na katılan anne, "Ben oğlumu istiyorum. Benim ciğerim yanıyor, başka annelerin ciğeri yan...

Abone ol

Adıyaman’da 19 yaşındaki oğlu Özgür Suriye Ordusu’na katılan anne, "Ben oğlumu istiyorum. Benim ciğerim yanıyor, başka annelerin ciğeri yanmasın" dedi.
Adıyaman’da, 19 yaşındaki Mehmet Işık, Esed güçlerine karşı savaşmak için yaklaşık 1 sene önce Özgür Suriye Ordusu’na katılıp 9 ay boyunca savaştı. Adıyaman’a dönen genç, ailesi ile beraber 5 ay zaman geçirdikten sonra bir sabah vakti evden ayrılarak yeniden Suriye’ye gidip Özgür Suriye Ordusu’na katıldı.
Elinde oğluna ait bir fotoğrafla ikamet ettiği evin kapısında günlerce bekleyen anne Şehriban Işık, 15 gün önce oğlunun Suriye’ye gittiğini ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını söyledi. Gözü yaşlı anne, oğluna bir an önce sağ salim kavuşmak istediğini, yetkililerden duruma el koymalarını istediğini belirtti. Şehriban Işık, “Oğlum daha önce üniversite kazandığını, bunun için Kıbrıs’a gideceğini söyleyerek bizden 5 bin TL para alıp gitti. Meğer oğlum üniversiteye kayıt yapmaya değil, Suriye’ye gitmiş. Bizlerden aldığı parayla ise orada silah ve gıda malzemeleri almışlar. Oğlumdan 9 ay boyunca haber alamadık. Tam 9 ay sonra oğlum bir sabah çıka geldi ve Özgür Suriye Ordusu’nda Esed’e karşı savaştığını anlatarak kendisine ait fotoğrafları bizlere gösterdi. Oğlum 5 ay boyunca evde bizlerle kaldı. Bu süre zarfında tekrar Suriye’ye gideceğini söyledi. Biz buna izin vermedik. 5 ay sonra oğlum bir sabah vakti yeniden kayboldu. Haber aldık, Suriye’ye savaşmaya gitmiş. Ben yetkililerimizden oğlumu bana getirmelerini istiyorum. Kaç zamandır oğlumu bekliyorum ne gelen var ne giden. Benim ciğerim yandı, yanmaya da devam ediyor ama başka anaların ciğeri, yüreği yanmasın” şeklinde konuşarak gözyaşlarına boğuldu.
(İHA)