BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ethem Sarısülük davasında karar

Ankara Adliyesi’nde görülen Ethem Sarısülük davasında sanık polis A.Ş. hakkında 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verildi. <br/>Gezi Parkı olay...

Abone ol

Ankara Adliyesi’nde görülen Ethem Sarısülük davasında sanık polis A.Ş. hakkında 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verildi.
Gezi Parkı olayları sırasında polis A.Ş.’nin silahından çıktığı iddia edilen kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında sanık polis memuru A.Ş.’ye 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verildi. 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık A.Ş., Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybettiğini 14 gün sonra öğrendiğini belirterek, “Güvenpark’ta çalıların oraya düşürüldüğümde kalkanım yoktu. Sadece gaz maskem ve kaskım vardı. 15 dakika bizi havuz başında taşladılar. Öldüğünde ben çok üzüntü yaşadım. Kendisinin vefat ettiğini 14 gün sonra öğrendim. Oturup Fatiha okudum. Burada bir kaza yaşandı. Bir can gitti. Ben böyle bir olayın yaşanmasını kesinlikle istemezdim. Eylemciler benim uyarı atışımı göstermeme rağmen beni taşlayarak böyle bir kazanın oluşmasına sebebiyet verdiler. Taşlar atılmasa ben geriye doğru gidecektim. Beni ısrarla taşlamasalardı böyle bir kaza olmazdı” dedi.
Duruşmada sanık polis A.Ş., 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ankara Adliyesi’nde görülen davada kararın çıkmasının ardından mahkeme salonunda gerginlik yaşandı. Mahkeme çıkışı Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, sanık A.Ş.’ye verilen karara tepki gösterdi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise anne Sarısülük’e sarılarak teselli etmeye çalıştı.
(İHA)