BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,21
ALTIN 2.452,07
HABER /  MAGAZİN

Binlerce kişi Defne'yi böyle uğurladı

Ölümü ile herkesi üzen ünlü sunucu Defne Joy Foster, bugüm toprağa verildi.

Abone ol

İNTERNETHABER / Defne Joy Foster, deyim yerindeyse bugün son kez sahne aldı. Ancak öncekilerin aksine bugün yüzleri güldürmek yerine, kendisini izleyen herkesi gözyaşına boğdu.



Son yolculuğunda tüm sevenleri yanındaydı. Yakın arkadaşları onu yalnız bırakmadı. Ve cenaze avlusunda yer alanların hiç biri, ne enerjisine yakıştırabildi bu ani gidişi, ne de onun ele avuca sığmayan tavırlarına.

ANNE FOSTER PER PERİŞAN

Herkes gözyaşı içindeydi bugün... Ama en çok da ailesi ve annesi yıkıldı... Anne Hatice Foster, defalarca tekerlekli sandalyede tabutun başına getirildi, fakat her defasında fenalaştı... Ve doktor müdahalesi için cenazeden uzaklaştırıldı.

EŞİ DE YIKILDI

Ama o yine yılmadı... Yine gelmek istedi... Annesi, kızının gidişini en çok hazmedemeyenler arasındaydı. Anne Foster'ın son derece zor durumda olduğu açıkça görülüyordu. Defne Joy'un annesinin dışında, eşi Yasin Solmaz, dayısı, akrabaları, yine aynı şekilde sık sık fenalaştılar.

SEVENLERİ DEFNE'Yİ YALNIZ BIRAKMADI

Daha kimler mi vardı yanında Defne Joy'un? Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Azra Akın, Nilgün Belgün, Metin Arolat, İpek Tanrıyar, İnci Türkay, Burcu Güneş, Emre Altuğ, Çağla Şikel, Pascal Nouma, Acun Ilıcalı, Emrah, Nedim Saban ve Açelya Akkoyun'un da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu, sunucu ve yapımcı ile vatandaşlar avluyu hınca hınç doldurdular.

Cenaze törenine Sezen Aksu, Gülben Ergen ve Ferdi Tayfur'un da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar ise çelenk gönderdi.

Ve herkes Defne Joy Foster'ın arkasından sadece onu konuştu, sadece onun için gözyaşı döktüler.

AİLE KABRİSTANINA DEFNEDİLDİ

Kadıköy'de bir arkadaşına ait evde dün ölü bulunan sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'in cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Foster için Zincirlikuyu Camisi'nde tören düzenlendi. Foster'in cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından omuzlar üstünde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedileceği yere kadar taşındı. Foster'in cenazesi, daha sonra burada toprağa verildi.

Foster'in annesi Hatice Foster, cenaze törenine ambulansla getirildi. Tekerlekli sandalye ile kızının tabutunun yanına gelen Foster, fenalaşınca yeniden ambulansa taşındı. Hatice Foster, bir süre sonra tekrar tekerlekli sandalye ile cami avlusuna getirildi. Tören boyunca Hatice Foster'ın yanında sağlık ekipleri bulundu.

ANNESİ AMBULANSLA GETİRİLDİ

Tören öncesi Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz ile arkadaşları, cenazenin bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki gasilhaneye geldi. Gasilhane önünde bekleyen Solmaz, bir ara kameralardan rahatsız olup, uzaklaştı.

Kızını görmek isteyen anne Hatice Foster ise rahatsızlığı nedeniyle gasilhaneye ambulansla getirildi. Anne Foster'a oyuncu Ece Uslu da eşlik etti. Sağlık ekiplerinin kucağında ambulanstan indirilen anne Foster, gasilhaneye götürüldü. Kızını son kez gören acılı anne ardından sedyeyle ambulansa taşındı. Ambulans daha sonra gasilhaneden ayrıldı.

DEFNE'NİN ARDINDAN KİMLER NELER SÖYLEDİ?
DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'in arkadaşları ve yakınları, genç oyuncunun ölümünün şokunu üzerlerinden atamadı. Kadıköy'de bir arkadaşına ait evde dün ölü bulunan ve bugün toprağa verilen sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'in cenaze törenine katılan arkadaşları ve yakınları, onunla ilgili duygu ve düşüncelerini gazetecilere dile getirdi.

Menajer Özgür Aras, astım rahatsızlığı nedeniyle Defne Joy Foster'in fıs fıs şeklinde bir ilaç kullandığını, bu ilacı sürekli yanında taşıdığını belirtti.

Foster'i, vefat ettiği gece saat 01.30 sıralarında gördüğünü anlatan Aras, şöyle devam etti:

''Tam mekandan çıkıyordum, Defne içeri giriyordu. Uzun zamandır birbirimizi görmüyorduk, görünce sarıldık. Bana üç kere beni sevdiğini söyledi, bana 'Seni çok seviyorum unutma' dedi. Ben de ona espri yaptım, 'Biraz hafif olsam beni havaya kaldırırdın, dans ederdik' dedim. Bir arkadaşımız 'Fotoğraf çekeyim mi?' dedi. Beni öperken fotoğraf çekti. Sonra şunu düşündüm. Bana sarılıp 'Seni çok seviyorum' demesi beni çok etkilemişti. Veda gibiymiş, bana veda etmiş. Hep onun pişmanlığını yaşadım. Kalıp, onunla biraz daha fazla zaman geçirebilirdim ama bunun bir veda olduğunu bilemedim. Sabah kalkıp twitterda 'Defne Joy Faster ölü bulundu' haberini okuyunca inanamadım. Onu çok güzel ve enerjisiyle hatırlayacağız. Allah oğluna güzel ömürler versin.''

Şarkıcı Emrah, Defne Joy Foster'in kendisi için çok özel bir insan olduğunu ifade ederek, ''Ölüm haberini alınca büyük şok geçirdim, hala da şoktayım'' dedi.

Oyuncu İpek Tanrıyar da Defne'ye ölümün hiç yakışmadığını dile getirdi.

Oyuncu Açelya Akkoyun da ''Bu camia, çok sahici bir insanı kaybetti. Konuşup durmasınlar. O ne yaşadıysa dürüstçe yaşadı'' şeklinde konuştu.

Nilgün Belgün de Foster'in ölümü üzerine çok geçirdiğini vurgulayarak, ''Sözün bittiği yerdeyiz'' dedi.

Defne Joy Foster'in çocukluğunu bildiğini, ailesini de tanıdığını, en son, 2,5 ay süreyle birlikte bir stüdyoda çalıştıklarını anlatan Belgün, ''Çok iyi kalpli bir kızdı, Allah rahmet eylesin'' diye konuştu.

Foster'ı en son, birlikte katıldıkları ''Yok Böyle Dans'' adlı televizyon programında, yarışmadan kendisinin elendiği gün gördüğünü anlatan Belgün, o gün aynı zamanda yarışmacılardan Pascal Nouama'nın da doğum günü olduğunu söyledi.

Gazetecilerin ''Astımla ilgili bir şikayeti var mıydı?'' sorusu üzerine Belgün, Foster'den böyle bir şikayet hiç duymadığını, belki de bu rahatsızlığını söylememiş olabileceğini kaydetti.

Şarkıcı Bengü de çok tatlı, çok genç, hayat dolu bir insan olan Defne Joy Foster'in ölümüne hala inanamadığını dile getirerek, ''Çok gençti, hemen hemen yaşıttık, onu kaybettiğimiz için çok üzgünüm'' şeklinde konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Defne Joy Foster'in vefatının erken bir kayıp olduğunu ifade etti.

Oyuncu Azra Akın da çok güzel bir insan olan Foster'in ölümünden dolayı şokta olduğunu dile getirerek, sempatik bir kişi olan Defne ile yarışma programında çok güzel vakit geçirdiklerini ifade etti. Akın, ''Keşke daha fazla birlikte vakit geçirme imkanımız olsaydı, çok üzgünüm'' dedi.