BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Binayı ateşe verdiler

Mısır'da dün yüzlerce kişinin ölümüne neden olan kanlı müdahalenin ardından Müslüman Kardeşler destekçileri, Kahire'deki resmi bir binayı basıp ateşe verdi.

Abone ol

Mısır devlet televizyonu, Giza semtindeki resmi binanın Müslüman Kardeşler detekçileri tarafından yakılıp yıkıldığını bildirdi. Televizyonun haberine göre bina bu olaylardan hemen önce boşaltılmış, binaya giden yollar da güvenlik görevlileri tarafından kapatılmıştı.

Yerel medya da göstericilerin molotof kokteylleri firlatıp güvenlik engellerini aştıktan sonra binayı ateşe verdiğini duyurdu.

KATLİAMI SAVUNDU

Mısır 'da darbenin ardından atanan geçici Başbakan Hazım el Biblavi, dün yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı müdahaleyi savundu. Televizyonda yayınlanan açıklamalarında El Biblavi, hükümetin Mursi destekçilerinin kamplarına girme kararını savunarak harekete geçmekten başka seçenekleri olmadığını söyledi. El Biblavi bu kararı almanın "kolay olmadığını" ve hükümetin öncelikle arabuluculuk girişimlerine şans verdiğini ifade etti.

El Biblavi, "Olayların kendine saygısı olan herhangi bir devletin kabul edemeyeceği bir noktaya ulaştığını gördük" derken anarşinin yayıldığını, hastanelere ve karakollara saldırılar düzenlendiğini söyledi.