BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.510,80
HABER /  DÜNYA

Binaya girdi katliam yaptı

New York eyaleti korkunç bir silahlı saldırıya sahne oldu. Göçmen binasına giren saldırgan ortalığı kana buladı.

Abone ol

ABD'nin New York eyaletinin Binghamton kentinde göçmenlere yardım merkezine giren silahlı bir kişi önüne gelene kurşun yağdırdı. Olayda 14 kişi öldü çok sayıda da yaralı var.

İKİ AYRI SİLAH BULUNDU

Kentin emniyet amiri Joseph Zikuski'nin verdiği bilgiye göre, olay yerinde intihar ettiğine inanılan silahlı saldırganın üzerine kayıtlı 2 ayrı silah bulundu.
Olayda saldırganın öldürdüğü kişilerin o anda sınıfta kurs gören göçmenler ve merkezin resepsiyon görevlileri olduğu belirtiliyor.

SALDIRIYI TALİBAN ÜSTLENDİ

Pakistan'da üstlenen Taliban'ın lideri Beytullah Mesud, Reuters Haber Ajansı’nı telefonla arayarak saldırıyı üstlendi ve "onlar benim adamlarımdı" iddiasında bulundu.

Mesud, "Amerika Birleşik Devletleri'nin  insansız uçaklarla yaptığı saldırılara karşılık olarak onlara emirleri ben verdim" dedi.

SALDIRGAN VİETNAM ASILLI

Zikuski'nin kimliğini açıklamadığı saldırganın 42 yaşındaki Vietnam asıllı Jiverly Voong olduğu belirtiliyor.

CNN televizyonu, Voong'un annesi, babası ve kızkardeşiyle şehirde yaşadığını, İngilizceyi pek iyi konuşamadığını ve işinden kısa bir süre önce atıldığı yönünde haberler bulunduğunu bildirdi.

KİMSE KAÇMASIN DİYE ARABAYI KAPININ ÖNÜNE PARK ETMİŞ

Televizyonlarda çıkan haberlerde, Voong'un sabah saatlerinde "American Civic Association" adlı göçmenlere yardım merkezi binasının arka girişine kimsenin kaçmasına imkan vermeyecek şekilde arabasını park edip binanın içine girdiği, önce resepsiyon memurlarını öldürüp sonra ders verilen sınıfa girerek göçmenlerin üzerine ateş açtığı, daha sonra da kendini öldürdüğü ifade ediliyor.

KAÇABİLENLER KAZAN DAİRESİNE

Binanın içindeki diğer kişilerin ise ateş seslerini duyup bodrum katındaki kazan dairesi gibi çeşitli yerlere saklandıkları, yaralanan resepsiyon memurlarından birinin polisi araması üzerine ise polisin kısa sürede gelip binayı kuşattığı kaydedildi. Polisin, 1 saat boyunca güvenlik endişesiyle içeri girmediği, daha sonra 2 saat binanın içinde kaldığı, binada saklanan kişilerin rehin tutulmuş olabileceğinden hareketle tehlikenin geçtiğinden emin olana dek kimseyi dışarı bırakmadığı belirtiliyor.

Olay sırasında polis sadece 2 kişiyi binadan çıkartmış, bu kişilerin ise saldırgandan kaçan ve saklanan kişiler olduğu kaydedilmişti. Olaydan 37 kişi sağ kurtuldu.