BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.440,38
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Binali Yıldırım'ın adaylık yanıtı kısa ve net oldu

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti İstanbul adayı olması beklenen TBMM Bşakanı Binali Yıldırım ile sohbet etti. Adaylık sorusuna Yıldırım, "Allah hayırlısını versin" diye yanıt verdi.

Abone ol

TBMM Başkanı Binali Yıldırım resmi temaslarda bulunmak üzere Çin'e gitti. İstanbul adayı olacağı konuşulan Yıldırım'ın ağzından adaylıkla ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak konusuydu.

Yıldırım'ın Asya ülkelerini kapsayan ziyaretini takip eden Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Yıldırım ile aralarında geçen kısa diyaloğu bugünkü köşesinde paylaştı.

Yıldırım'ın adaylıkla ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındığına dikkat çeken Sarıkaya, yazısında "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili bir cümlesinin olup olmadığını bir kez daha sorduk. Yanıtı kısa ve net oldu: “Allah hayırlısını versin…” ifadelerine yer verdi.

Sarıkaya yine yazısında Yıldırım'ın adaylığının kesinleştiğini gösteren bir ayrıntı aktardı.

İLÇE ADAY ADAYLARI YILDIRIM'I UĞURLAMAYA GELMİŞ
Hafta sonu Binali Yıldırım’ın İstanbul Havalimanı VIP’ten Ankara’ya uğurlanmasına tanık olan milletvekillerinden birinin açıklyamasına yer verdi:

“İstanbul ilçelerine aday olmak isteyen ne kadar kişi varsa havalimanına Binali Bey'i (Yıldırım) uğurlamak için gelmişti. Bu bile herhangi bir pürüz veya problemin kalmadığının, tek belirleyicinin Binali Bey olduğunun göstergesi. Sayın Erdoğan işareti verdikten sonra her şey hizaya gelmiş…”

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı