BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.491,65
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Binali Yıldırım'dan dikkat çeken Suriyeli açıklaması

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, Suriyelilerin Türkiye'de kalıcı olmadığını söyleyerek, "Eğer bu işlere karışan olursa, tutarız kulaklarından geldikleri yere göndeririz." dedi.

Abone ol

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, dün İstanbul'da aralarında İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık'ın da bulunduğu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Yıldırım'ın Suriyeli mültecilerle ilgili dikkat çeken açıklamalarını bugünkü köşesine taşıdı. Öztürk, Yıldırım'ın özetle şu ifadeleri kullandığını belirtti:

"BU İŞLERE KARIŞAN OLURSA GELDİKLERİ YERE GÖNDERİRİZ"
"Biz Suriye'de insanların ölmemesini sağlamak için varız. Suriye'nin huzura ermesini sağlamak için oradayız. Bir de misafir ettiğimiz insanların memleketlerine, evlerine dönmelerine imkan oluşturmak için oradayız. Fırat'ın doğusu da bununla ilgili… Suriyeli mülteciler ila nihaye kalıcı değildir. Burada kaldıkları süre içerisinde hiçbir zaman suç teşkil edecek faaliyetlerin içine girmelerine, İstanbulluların can ve mal güvenliğini tehdit etmelerine, müsamaha göstermemiz söz konusu değildir. Sıfır tolerans. Eğer bu işlere karışan olursa, tutarız kulaklarından geldikleri yere göndeririz. Geçici koruma statüsü verildi. Böylece takipleri sağlandı. Bizim değerlerimizi tanımayanlara ve haksız rekabete de göz yummayacağız."

Hasan Öztürk'ün yazısının tamamı

İLK İŞ OTOPARK MESELESİNİ ÇÖZMEK OLACAK
AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, gazetecilere İstanbul'da yapılacak projeleri de tek tek anlattı. En büyük vaadi ise ulaşımda bekleme süresini 45 dakikadan 25 dakikaya indirmek oldu. Yıldırım ayrıca ilk işinin otopark meselesini çözüp trafiği de rahatlatmak olacağını söyledi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım, İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık ile bir süre sohbet etti

"GÖZLERİMİZ AÇIK İSTANBUL'U DİNLEYECEĞİZ"
“İstanbul’u dinleyeceğiz, gözlerimiz kapalı değil. Gözlerimiz açık İstanbul’u dinleyeceğiz, kulaklarımız delik İstanbul’u dinleyeceğiz. İstanbul’un gören gözü, işiten kulağı, düşünen aklı ve hisseden kalbi olmaya devam edeceğiz” diye konuşan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

İSTANBUL’DA 4.0 DÖNEMİ
“Bu seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürülmesi bana göre İstanbul’a yapılabilecek bir iyilik değildir. İstanbul’un konularının, dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer. Bu bakımdan kampanya boyunca bu alanda kalmaya devam edeceğim. Eğer 1994 kampanyası öncesi olsa burada çöp, susuzluk, hava kirliliği konuşulurdu. Biz buna İstanbul 1.0 hizmet versiyonu diyoruz. Bilgisayarlarda işletim sistemleri versiyonları gibi... İstanbul’da 1.0 versiyon sorunlar dönemi geride kaldı, ‘İstanbul 4.0’ dönemi başladı.

İSTANBUL'DA TRAFİK SORUNU
İstanbul’da birisi dese ki; ‘ben İstanbul trafiğini ulaşım sorununu yüzde yüz çözeceğim’ İnanmayın. Böyle bir şey yok. Ben gerçekçi bir insanım. Ben neyi vaat ediyorum. İstanbul’daki trafik problemini çekilebilir veya katlanılabilir düzeye getireceğim. Bir başka değişle trafik akışı devam edecek. Sürekli 80 km olmayacak ama 25 km de olsa sürekli akacak. Durmayacak. Durma zamanını azaltacağız. Şu anda durma zamanı gün boyunca 45 dakika. Bunu 30’un altına ite kalka indireceğiz. Yolların yüzde 40’ı otopark olarak kullanılıyor. Otopark olmayınca yollar otopark olarak kullanılıyor. Damarın çapı daralıyor. Çapı daralınca akış zorlanıyor. Aktarma istasyonları çevresinde de park alanları oluşturacağız.

"LONDRA’YI GEÇECEĞİZ"
Bunlar önümüzdeki 5 yıl içinde bitecek ve İstanbul’un raylı sistem uzunluğu 450 kilometre olacak. 450 kilometrenin üstüne çıkması demek, Paris’ten de, Londra’dan da, daha fazla raylı sisteme sahip olması demek. Bugün yüzde 19 olan raylı sistemin toplu ulaşımındaki payı yüzde 49’a çıkacak. Önümüzdeki yıllarda gerçek anlamda toplu ulaşımın hayata geçirildiği İstanbul’u göreceğiz.

İMAR DEĞİŞMEYECEK
Deprem tehlikesine karşı kentsel dönüşüm devam edecek. Büyükşehir Meclisinin en önemli konusu imar plan tadilatları olmayacak. Bugün meclislerin gündeminin yüzde 75’i bunlar. Burada açıklıyorum imar fonksiyon değişikleri olmayacak. Bütün yanlışlar burada.