BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bina takla atarak yıkıldı!

Çankırı'daki un fabrikasının yıkılmasına karar verildi vermesina ama yıkmak o kadar kolay olmadı. Bina yıkılırken resmen takla attı.

Abone ol

Türkiye'deki en eski betonarme un fabrikalarından biri olan Çankırı'daki un fabrikası, günler süren uğraşlar sonunda yıkıldı. Bina perde beton sistemi ile yapıldığı için yıkılırken takla attı.

YERİNE İŞ MERKEZİ YAPILACAK

Çankırı kent merkezinde 1928 yılında yapılan zamanında şehir dışına kurulan Zincircioğlu Un Fabrikası'na ait bina, zamanla kentin büyümesi ile şehrin ortasında kaldı ve arsa değeri hızla yükseldi. Fabrikanın 1980'li yılların sonunda el değiştirmesinin ardından üretim bir süre daha devam etti ve ikinci sahibi Hamit Tekin'in ölümünden sonra fabrikada üretim durdu.
Hissedarlarının anlaşamaması nedeniyle fabrikanın yıkılmasına karar verildi ve fabrika alanına iş merkezi yapılması kararlaştırıldı.

YIKILIRKEN TAKLA ATTI

Yaklaşık 15 gün önce 25 metre yüksekliğindeki fabrikanın yıkım çalışmaları başladı. Dönemin şartlarına göre oldukça sağlam yapıldığı gözlenen fabrika binasının yıkımı yıkımcı firmaya zor anlar yaşattı. Tuğla kullanılmadan perde beton şeklinde inşa edilen binanın etrafı kepçenin sallamasına takılan kompresörle zayıflatıldı. Etrafındaki betonların kırılmasının ardından bina kalıp şeklinde parçalanmadan yere düştü. Yere düşen binanın üst tarafının etrafında bulunan binalara zarar vermesi koruma duvarları sayesinde engellendi. Çevresindeki apartmanların güvenliği nedeniyle çok titiz yürütülen çalışmalar sonunda tamamlandı ve çevredekilerin korkulu bakışları arasında bina yerle bir edildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

[PAGE]