BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,49
ALTIN 2.393,12
HABER /  GÜNCEL

Bilgenin bayramsız çocukları

Bayram onlar için bir kez daha hüzün getirdi. Bilge'nin yetim çocukları, bayramı mezar başında geçirdi.

Abone ol

Ramazan Bayramı, 4 Mayıs'ta 44 kişinin yaşamını yitirdiği Mardin'in Mazıdağ İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde buruk kutlandı. Köyün erkekleri sabah namazı icin camiye giderken, çocuklar ve kadınlar köy mezarlığına giderek, ölen yakınlarının mezarları başında dua okudu.

Bayramlık kıyafetlerini giyen ve ellerine şeker torbaları alan çocukların mezarlıkta baba ve annelerinin mezarı başına gelmeleri, yürekleri dağladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camiye akın eden Bilge köylüleri, kılınan bayram namazından sonra birbirleriyle kucaklaştı. Namaz çıkışı topluca mezarlığa akın eden köylüler dualar etti. Özellikle anne ve babalarını kaybeden çocukların mezarlık başında dua etmesi ise izleyenleri duygulandırdı.

Ramazan bayramını anne ve babalarından yoksun geçiren 62 yetim ve öksüz çocuk, bütün mezarlıkları tek tek gezerek mezar taşlarını öptü. Anne ve babalarının mezarı başında ağlayan bazı çocuklar ise yürekleri parçaladı.

Katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla birlikte mezarlığa gelen Fatma Çelebi'nin feryatları köyde yankılandı. Katillere en ağır cezanın verilmesini isteyen Fatma Çelebi, “Bu bayramda kimin elini öpeyim. Ne anam var, ne babam, ne kardeşlerim ne de yakınlarım söyleyin ben kimin elini öpeyim. Bu bayramı bize zehir ettiler. Namazın başında bizleri öldürdüler. Hakkımızı helal etmiyoruz. Ailemizden kimse ölmedi hepsi öldürüldü. Üstelik halamın çocuğu bunu yaptı. Derdimizi kime söyleyeceğiz” dedi.

Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi ise bayram nedeniyle herkesin sevinç içinde olduğu bir günde kendilerinin ise buruk bir şekilde kaybettikleri yakınlarının acısını yaşadıklarını söyledi. Mahkemenin dava sonrasında iki kişiyi tahliye etmesine de tepki gösteren Çelebi, medya kuruluşlarından Münevver Karabulut olayı gibi Mardin katliamı olayı ile de çok ilgilenmesini istediklerini söyledi.