BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Bıçaklanan genç öldü

İzmir'in Alsancak Semti'nde travestilerle tartışarak bıçaklanan 19 yaşındaki genç hayatnı kaybetti

Abone ol

İzmir'in Alsancak Semti'nde travestilerle tartışarak
bıçaklanan 19 yaşındaki genç, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, gencin ailesi, çocuklarının başka vücutlarda yaşaması için organlarını bağışladı.

Edinilen bilgiye göre, 2 gün önce uzman çavuşluk sınavına giren ve başarılı olan, 10 Mayıs'ta da doğum gününü kutlayacağı bildirilen Oğuzhan Çalışkan (19), dün gece 22.00 sıralarında eğlenmeye gittiği Alsancak Semti'nde, tartıştığı ileri sürülen travesti Derya lakaplı Derya Yıldırım (31) tarafından bıçaklandı.

Durumun yakınlarına haber verilmesi üzerine Çalışkan ailesi, çocuklarını ambulansla alarak Alsancak ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Ancak ailenin iddiasına göre, her iki hastane de yaralı gence bakmayı kabul etmedi. Bunun üzerine Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Oğuzhan Çalışkan'ın, tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü engellenemedi.

Çok sevdikleri oğullarının organlarının başka hastalara
can olmasını isteyen aile, beyin ölümü gerçekleşen oğullarının organlarının tümünü bağışladı. Bunun üzerine hastaneden gencin organları alındı. Acılı baba Ünal Çalışkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dün gece haber geldi. Oğuzhan'ı bir travestinin bıçakladığını öğrendik.

Yeşilyurt'a gittik, Tepecik'e gittik. Birkaç hastane gezildi. Sonunda gittiğimiz hastanede beyin ölümünün
gerçekleştiğini söylediler. Allah organların takılacağı hastalara şifa versin" ifadelerini kullandı. Oğlunun arkasından gözyaşları dinmeyen anne Aynur Çalışkan da, "Ben ne konuşayım. Başka anneler ağlamasın.
Çocuğumu yaktılar.

Organlarını gençlere versinler. O gençleri getirsinler ben göreyim" diyerek feryat etti. Organların transferinin tamamlanmasının ardından gencin cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Öte yandan, dün geceki bıçaklama olayının ardından polis tarafından gözaltına alınan travesti Derya Yıldırım, tutuklanarak cezaevine gönderildi.