BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Rusyaya yaylım ateş!

Orta Asya gezisini tamamlayan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, yine Rusya'ya çattı

Abone ol

Litvanya, Kazakistan ve Hırvatistan gezilerini tamamlayan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, ülkesine dönüş yolunda yaptığı açıklamada yine Rusya'yı hedef aldı.

Uçağı İrlanda'nın Shannon havaalanında kısa bir süre için inen Cheney, Moskova yönetiminin tepkisini çeken ve Rus basını tarafından, ''soğuk savaşın başlangıcı'' olarak nitelenen açıklamalarını sürdürdü ve temasları sırasında, Rusya'nın politikasıyla ilgili şikayetlerin sık sık dile getirildiğini söyledi.

Cheney, Moskova yönetiminin, enerji kaynaklarını eski Sovyet cumhuriyetlerine karşı şantaj malzemesi olarak kullanmakla eleştirildiğine işaret eden açıklamasını tekrarladı.

ABD Başkan Yardımcısı, Moskova'nın, misilleme olarak, nükleer çalışmalarından vazgeçmeyen İran'a yönelik ortak bir strateji belirlemeye çalışan BM'deki tutumunu sertleştireceği fikrini kabul etmediğini belirtti.

Rusya'nın, NATO'dan çekinmesine gerek olmadığını kaydeden Cheney, Moskova'nın, güçlü demokrasiye sahip olan ülkelerin en iyi komşusu olacağı düşüncesini benimsemesi gerektiğini kaydetti.