BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hükümet türbanda golü yedi

Başörtüsü yasağı konusunda YÖK'e kızan hükümet Ankara'da 'gol' yedi. Türbanlı öğrenciyi sürücü kursuna almayan yetkililerin gerekçesi ise Bakanlar Kurulu kararı..

Abone ol

Ehliyet sınavına giriş yasağının ilk uygulaması da dün Başkent Ankara’da yaşandı. Sultan Özkan ismindeki sürücü adayı başörtülü olduğu için önce sınava alınmak istenmedi, ardından hakkında tutanak tutuldu. Özkan, hakkını hukuki zeminde arayacak.

Ancak işin düşündürücü yanı özgürlüklerden yana olyan hükümetin imzaladığı Millî Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Yönetmeliği evlere şenlik. 22 Temmuz tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile imzalanan yönetmelik yasakçı sürücü kurslarına ilham veriyor.

İşte 22 Temmuz 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla imzalanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Yönetmeliği:

Kılık-kıyafet

Madde 32- Kurslarda; kurucu, kurucu temsilcisi, yönetici, öğretmen ve diğer personel hakkında; 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan, Millî Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri, kurslarda öğrenim gören kursiyerler hakkında ise dengi yaygın eğitim kurumlarında uygulanan hükümleri uygulanır.