BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fener, beraberliği zor kurtardı

Fenerbahçe, Diyarbakırspor'la oynadığı maçta adeta ecel terleri döktü. Fener, ilk yarı mağlup kapattığı maçı, ikinci yarıda çevirdi. Fakat Fener, üç puanla tanışamadı.

Abone ol

Ligde geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe, sahasındaki yeni sezonun ilk maçında, Diyarbakırspor karşısında seyircisinden yoksun mücadele edecek.

Fenerbahçeli taraftarlar, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Everton ile yapılan özel maçta tribünlerde bir kişinin silahla yaralanmasının ardından kulübe verdiği 1 resmi maçı seyircisiz oynama cezası nedeniyle, takımlarını kendi sahasındaki ilk maçında statta olamayacaklar.

Sahasında en etkili silahı olan taraftarlarından yoksun olarak maça çıkacak sarı-lacivertliler, Diyarbakırspor'u yenerek 3 puan almak istiyor.

İşte Fenerbahçe'nin 11'i

Fenerbahçe sahaya şu 11'le çıkması bekleniyor: Volkan, Serkan, Önder, Luciano, Ümit Özat, Aurello, Appiah, Tuncay, Alex, Anelka ve Nobre.

İşte Diyarbakırspor'un 11'i

Diyarbakırspor'un sahaya şu 11'le çıkması bekleniyor: Murat, Göksel, Talip, Sedloski, Sinan, Cumhur, Jupi, İlyas, Cem, Atilla, Maznov

Son hazırlıklar

Karşılaşmaya dakikalar kala takımlar sahaya çıktı ve antremanlarını yapmaya başladı. Fenerbahçe'de en dikkat çeken isim hırsıyla şu anda Alex.

Maçın başlamasına saniyeler kala artık oyuncular sahaya gelmeye başladı. Fenerbahçe'de teknik direktör Daum ve Diyarbakırspor teknik direktörü Hüseyin Kalpar yerlerini aldı.

Ve takımlar sahaya çıkıyor. Fenerbahçeli ve Diyarbakırspor'lu futbolcular istiklal marşı için dizildiler. Ve İstiklal marşımız... İstiklal marşımız bitti ve artık top santrada.

Ve top santrada

Takımlar yerlerini aldı, maça Fenerbahçe başlıyor.

Ve Serdar Tatlı düdüğünü çaldı...

Maçta ilk etkili atağı Fenerbahçe yaptı. Anelka'nın sağdan indirği topu Nobre kontrol etti ve ceza sahası dışına çıkardı fakat pas yanlış yere gitti.

Fenerbahçe, Tuncay'la geliyor. Tuncay birinci rakibini geçti, topa Murat ve Tuncay koşuyor ama şansız bir çarpışma iki oyuncuda sakatlanıyor.

Bu çarpışmadan sakatlanma çıkmıyor.

Diyarbakırspor geliyor. Savunmanın arkasına atılan bir top Cumhur'un üstünden aşınca Diyarbakırspor bir golden oluyor.

Fenerbahçe orta sahada oyun kurmaya çalışıyor. Aurello topu Alex'e attı ve Alex topu tekrar bu oyuncuyla buluşturdu fakat Diyarbakırspor faul yaptı. Kullanılan faul Diyarbakırspor kontra atağına dönüştü.

Ümit topu Volkan'a geri pası olarak veriyor fakat Volkan bir hata yapıyor ama top avuta çıkıyor.

Fenerbahçe, Alex'le korner kullanıyor. Alex'in ortası kafalardan aşınca sarı lacivertli ekip bir golden oluyor.

Karşılaşmada 10. dakika Diyarbakırspor tehlikeli bir yerden serbest atış kullanıcak. Topun gerisinde İlyas, topa vuruyor ve top adeta 90'a giriyor. İlyas'ın golü ve Diyarbakırspor 1-0 öne geçiyor.

Fenerbahçe golden sonra akın akın geliyor. Anelka ceza sahası önünde topu aldı ve şutunu attı fakat top üstten avuta çıktı.

Fenerbahçe Appiah'ın arapasında Tuncay'la gole ulaşmak üzere. Tuncay topla buluştu ve aşırtmasını yaptı fakat top avuta çıktı.

Maç sessiz geçmesine rağmen kıran kırana bir mücadeleye sahne oluyor.

Fenerbahçe yine Alex'le korner kullanıyor. Kullanılan kornere Luciano yükseldi fakat topa Cem Yanık dokundu ve top uzaklaştırıldı.

Fenerbahçe golden sonra akın akın gelmeye başladı. Üst üste 5. kornerini kullanıyor. Kullanılan korner yine savunmaya çıkıyor ve 6. korner oluyor. Alex yine korner kullanıyor. Ortasını açtı fakat Nobre topa vururken rakibine faul yaptı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Appiah şu anda vasat bir görüntü çiziyor.

Diyarbakırspor yine gelmeye başladı. İlyas topu aldı ve akıl dolu bir pas attı fakat topu Volkan erken davranıp aldı.

Fenerbahçe yine geliyor. Volkan topa vuruyor, Nobre topa kafasını koyuyor ve top Tuncay'ın önünde kaldı vurdu ve top direkten döndü.

Direkten dönen top Diyarbakırspor atağına dönüşüyor. Diyarbakırspor kaleciyle karşı karşıya kaldı vurdu topu son anda savunma dışarı çıkardı.

Fenerbahçe frikik kullanıyor. Alex'ten bir orta ve bir kafa Nobre'den geldi fakat top avuta çıktı.

Karşılaşmada 29. dakikayı geride bırakırken Fenerbahçe bir türlü gole uzanamıyor.

Nobre topu önüne aldı. Sağına baktı soluna baktı ama topu kaleye gönderi ama top üstten avuta çıktı.

Diyarbakırspo hızlı çıkıyor fakat savunma toparlandı. Yapılan ortayı Nobre savunmasına yardım ederek çıkardı.

Fenerbahçe Luciano'yla pas hatası yapıyor ve top taça çıkıyor. Fenerbahçe iyice bastırırken Diyarbakırspor kontra ataklarla gelmeye çalışıyor.

Diyarbakırspor'da zorunlu oyuncu değişikliği. Oyuna Sinan Turan girerken çıkan oyuncu Sinan Demirci oğlu oluyor.

Bu arada hakemi uyaran sinyallerde sorun çıkınca karşılaşma durdu. Cihazlar ve bayraklar değiştirilince oyun yeniden başladı.

Karşılaşmada 37. dakika Diyarbakırspor oyunu yavaşlatmak için elinden geleni yaparken Fenerbahçe yinede oyunu hareketlendirmeye çalışıyor.

Alex rakibin ayağından topu aldı. Anelka'ya pasını attı ve bu oyuncu beklemeden topa vurdu fakat top yandan avuta çıktı.

İlk yarının bitmesine 4 dakika kaldı ama Fenerbahçe'den ses yok.

Aurello ceza sahası dışından topla buluşuyor. Aurello pas atıcakmış gibi yapıp topa sert vuruyor. Savunmaya çarpan topu kaleci zorlukla kontrol ediyor.

Karşılaşmanın ilk yarısında uzatma dakikaları oynanırken topla oynama oranlarında Fenerbahçe rakibine %64'e, %36'lık bir üstünlük sağladı.

Hakem düdüğünü çalıyor ve ilk yarıyı bitiriyor. İlk yarıyı Diyarbakırspor sessizce 1-0 önde bitirdi.

Oyuncular sahaya geliyor ve hakem düdüğünü çaldı. İkinci yarı Diyarbakırspor'un vuruşuyla başladı.

Fenerbahçe ikinci yarıda etkili geliyor. Çizginin hemen gerisinden Tuncay'a faul yapılıyor. Şimdi topun gerisinde Alex. Bu oyuncunun çok sevdiği yerlerden biri.

Alex topu şaşırtarak ortalıyor. Arka direkte topla buluşan Appiah topa dokunamıyor ve Fenerbahçe bir golden oluyor.

Karşılaşmada 50. dakika Diyarbakırspor yine tehlikeli geliyor. Topu Sinan defansın hatasında kaptı ve hemen Maznov'a çıkardı. Maznov topa sert ve düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi. Şimdi durum 2-0 oldu.

Fenerbahçe ikinci golden sonra yine yılmadı. Ümit topu önüne çekti ve ortasını yaptı. Topa kafa vuran Nobre kaleciye nişanladı.

Fenerbahçe Alex'le faul kullanıyor. Karşılaşmada 55. dakika. Alex topa vuruyor fakat top üstten avuta çıkıyor.

Fenerbahçe sağdan geliyor. Alex topu Mehmet Yozgatlı'ya çıkardı. Mehmet Yozgatlı topu tam önüne alırken bir hata sonucu topu dışarı çıkardı.

Fenerbahçe Serkan'la geliyor. Topu Alex'e attı. Alex'den bir çalım fakat kendini yerde bulunca hakem faul düdüğünü çaldı.

Tehlikeli bir nokta topun gerisinde Alex. Alex topu vuruyor ve karşılaşmanın 62. dakikasında topu filelere gönderdi.

Fenerbahçe Appiah'la geliyor, yapılan orta Cumhur'dan dönünce bir tehlike daha başlamadan bitiyor.

Karşılaşmada 64. dakika geride kalırken Diyarbakırspor'un 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor.

Diyarbakırspor kontra atakla geliyor. Topu sağ kanattan Cem Yanık aldı. Cem'in ortası avuta çıktı.

Diyarbakırspor bir oyuncu daha değiştiriyor. Oyundan Atilla çıkarken yerine Stavrevski giriyor.

Maznov bir anda savunmanın arkasına sarktı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ama Maznov'un vuruşu avuta çıkınca Diyarbakırspor farkı arttıramadı.

Fenerbahçe Tuncay'la geliyor. Tuncay çıkan karambolden topu alamıyınca Fenerbahçe bir golden daha oluyor.

Fenerbahçe artık defansı bıraktı tüm hatlarıyla rakip sahaya yöneliyor.

Karşılaşmada 70. dakikaya girilirken Fenerbahçe topa sahip olmada rakibine %64'e %36'lık bir üstünlük kurdu.

Fenerbahçe, Tuncay'la geliyor. Alex'in ara pasında Tuncay topla buluştu, kaleciyle karşı karşıya kalan Tuncay topu kale yerine avuta gönderince Fenerbahçe beraberlikten oldu.

Fenerbahçe Aurello'yla geliyor. Bir ara pası Tuncay yine kaleciyle karşı karşıya fakat Tuncay yine saç baş yolduruyor ve o topu kaleye gönderemiyor.

Diyarbakırspor karşı atağı çıktı. Sinan topu aldı rakibini geçmeye çalışırken faule maruz kaldı.

Cumhur topu aldı ve arka direğe ortaladı. Fakat top Volkan'da kaldı.

Ve Tuncay zorladı, zorladı ve golünü attı. Fenerbahçe 77. dakikada Tuncay'ın ayağından topu ağlara gönderiyor. Şimdi durum 2-2 oldu.

Karşılaşmada son 10 dakikaya girilirken Fenerbahçe bu kez galibiyet için bastırıyor. Diyarbakırspor ise sineye çekilmiş maçın en azından berabere bitmesini umut ediyor.

Fenerbahçe hatalar zinciri yapıyor. Volkan topu kontrol etmek üzereyken topa vuran Önder bir anda takımını riske sokuyor. Kaleye giden topu Volkan son anda çıkarıyor.

Fenerbahçe bu kez Aurello'yla geliyor. Aurello önünü boşalttı ve topa sert bir şut vurdu. Fakat top yandan avuta çıktı.

Karşılaşmada dakikalar 83'ü gösterirken Fenerbahçe, Diyarbakırspor kalesine akın akın geliyor.

Diyarbakırspor İlyas'la geliyor. İlyas Luciano'yla karşı karşıya kaldı ve bu oyuncuyu sağdan atıp soldan geçmeye çalıştı fakat Luciano rakibine faul yaptı.

Diyarbakırspor'da Cem Yanık geç davrandığı gerekçesiyle sarı kart gördü.

Karşılaşmada 87. dakikaya girilirken Serkan topu sağ kanattan taşıdı. Topa sert vuran Serkan topu yan ağlara bıraktı.

Serdar Tatlı bu kez kaleci Murat'a sarı kartını verdi.

Diyarbakırspor sağlı sollu ataklarla geliyor. Sinan'ın ortasına tam Maznov filelere yollayacakken Luciano topu son anda çıkardı.

Fenerbahçe zorunlu bir oyuncu değişikliğine gidiyor. Oyundan sakatlanan Tuncay çıkarken yerine Semih giriyor.

Karşılaşmada 90+1. dakikaya girilerken Diyarbakırspor artık zamana oynuyor.

Artık son anlar topu Serdar aldı. Karşısında Önder Turacı. Serdar rakibini geçmek isterken faul yapınca Diyarbakır bir golden oluyor.

Ve hakem kırmızı kartına başvuruyor. Sarı lacivertli ekipte Tuncay yedek kulübesinde yardımcı hakemin uyarısı sonucu kırmızı kartını gördü.

Ve hakem Serdar Tatlı maçın son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe ligin ikinci haftasında da galibiyetle tanışamadı.

Kaynak: