BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Beyrut katliamını IŞİD üstlendi! Onlarca ölü var...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta iki intihar saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu onlaraca kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen çifte intihar saldırısında en az 41 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi ise yaralandı. IŞİD’in sosyal medya kanadı Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta akşam saatlerinde gerçekleşen patlamayı üstlendiğini açıkladı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

AFP'nin haberine göre, bombalı saldırılar Lübnan Hizbullahı'nın kalesi konumundaki bir bölgede gerçekleşti.

Polis, iki intihar saldırganının, bir alışveriş merkezinin önünde, üzerlerindeki patlayıcı düzenekleri infilak ettirdiğini söyledi.

Kızılhaç'tan yapılan açıklamaya göre, Beyrut'un güneyindeki Burj el Barajneh bölgesinde birkaç dakika arayla meydana gelen patlamalarda en az 200 kişi de yaralandı.

Saldırının ardından açıklama yapan terör örgütü IŞİD bombalı saldırıları üstlendiğini açıkladı.

'LÜBNAN DA SURİYE BATAKLIĞINA SAPLANABİLİR'

Komşu ülke Suriye'deki iç savaş Lübnan'da da gerginliği artırmıştı.

Şii Hezbullah güçleri, Suriye'deki iç savaşta Devlet Başkanı Beşar Esad'a destek veriyor.

Lübnanlı Sünni Müslümanlar ise genelde Suriyeli muhalifleri destekleme eğiliminde.

Sünni militanlar geçmişte Beyrut'un güneyinde saldırılar düzenlemişlerdi.

BBC Dünya Servisi Orta Doğu Editörü Sebastian Usher, Lübnan'da iç savaşın sona erdiği 1990'dan bu yana başkent Beyrut'ta böylesi büyük bir saldırının düzenlenmediğine dikkat çekiyor.

Sebastian Usher, aralarında IŞİD'in de bulunduğu Suriyeli muhaliflerin geçtiğimiz yıllarda Lübnan'da saldırılar düzenlediğini hatırlatıyor.

Usher, Lübnan'ın bu saldırılar sonrası ancak son dönemde bir nebze de olsa istikarar kavuştuğuna ancak bu istikrarın son derece hassas dengelere dayandığına dikkat çekiyor.

Sebastian Usher'a göre, göreceli olarak sükunetin hakim olduğu bir dönem sonrası düzenlenen bu saldırılar, Lübnan'ın Suriye bataklığına sağlanabileceğine yönelik endişeleri yeniden artıracak.