BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  GÜNCEL

Beyoğlu'nda son dakika patlama! Ölü ve yaralılar var

İSTANBUL Beyoğlu'nda İstiklal Caddesinde son dakika patlama meydana geldi. İstiklal Caddesi'nde sondakika canlı bomba saldırısı düzenlendi. Patlamada canlı bombayla birlikte 5 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

Abone ol

İSTANBUL 'un Beyoğlu ilçesinde İstiklal caddesinde son dakika patlama meydana geldi. İstanbul Valisi olayın bir canlı bomba saldırısı olduğu ve patlamada 5 kişi yaşamını yitirdiği 36 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada canlı bombayla birlikte 5 kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, 36 kişi de yaralandı. Yaralılardan 12'si yabancı uyruklu İsrai ve İranlı turistler olduğu öğrenildi.

VALİ ŞAHİN AÇIKLADI: CANLI BOMBA SALDIRISI

İstanbul Valisi Vasip Şahin olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Şahin olayın bir canlı bomba saldırısı olduğunu açıkladı. Şahin, canlı bombayla birlikte 5 kişinin öldüğünü ve 36 kişinin de yaralandığı açıkladı.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA!

Patlamayla ilgili hükümetten açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş; 'Halka korku salmak istiyorlar, vatandaş evinden çıkamasın istiyorlar. Geri adım atmayacağız' dedi.

HDP: BU SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

Patlama sonrası HDP'den şu açıklama yapıldı: ''İstanbul İstiklal Caddesi’nde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde, her gün ve saatte insanların işine gittiği, alışveriş yaptığı bir mahalde yapılan bu saldırı, kim tarafından yapılmış olursa olsun asla kabul edilemez, mazur gösterilemez.

DOĞRUDAN SİVİLLERİ HEDEF ALAN TERÖR EYLEMİDİR

Bu saldırı da önceki Ankara saldırısında olduğu gibi doğrudan sivilleri hedef alan bir terör eylemidir. Bu saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

YABANCI UYRUKLU YARALILAR

İŞTE PATLAMADAN İTİBAREN YAŞANANLAR:

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. İstiklal Caddesi'ne sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı. Olay yeri inceleme ekipleri patlama noktasında incelemelerde bulunuyor.

PATLAMA SAAT 11'DE MEYDANA GELDİ

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Polis, caddede geniş güvenlik önlemi alırken çok sayıda ambulans sevk edildi. Galatasaray Meydanı'ndan ve Taksim Meydanı'ndan caddeye girişler kapatıldı.

POLİS ÇALIŞMA BAŞLATTI

Saldırgan veya saldırganların burada olabileceği yönündeki ihbarın üzerine polis ara sokaklarda da çalışma başlattı.