BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Beyoğlunda darbe karşıtı eylem

Beyoğlu'nda çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu grup, darbelere karşı eylem yaptı.

Abone ol

Beyoğlu'nda çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu grup, darbelere karşı eylem yaptı. Grup adına yapılan açıklamada Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un görevden alınması ve cuntacıların yargılanması istendi.

"Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu", çeşitli sivil toplum örgütlerinin de desteği ile Taksim'de darbe karşıtı eylem yaptı. Tünel Meydanında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, ellerinde "Cuntacılar yargılansın" yazılı dövizler taşıdı. "Cuntalar olmasın, Darbeciler Yargılansın" yazılı pankart açan grup, darbe karşıtıı slogan atarak Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

Darbe karşıtları, "İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı belgeyi hazırladığı öne sürülen Albay Dursun Çiçek ve darbe hazırlığı yapan subaylara destek verdiğini iddia ettikleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un istifa etmesi istendi.

Grup adına açıklama yapan Zeynep Tambay, darbe karşıtları olarak Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un görevden alınmasını ve cuntacıların yargılanmasını istediklerini belirtti. Zeynep Tambay, TSK içinde darbe planlayan grubun, siyasal alanı baskı, silahlı mücadele, provokasyon ve suikastlarla biçimlendirme çabasının bir kez daha ortaya çıktığını idda etti.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.