BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beylikdüzü de danışma kurulu toplandı

Beylikdüzü Belediyesi tarafından, düzenlenen danışma kurulu toplantısı, yemekli bir programla Bayece Restoran'da gerçekleştirildi.

Abone ol

Danışma Kurulu Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İlçe Kaymakamı Yusuf Odabaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Belediye Başkan Yardımcıları ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Danışma kurulu toplantısında konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, organize edilen toplantının amacını ve çalışma kapsamında nasıl bir seyir izleyeceklerini açıkladı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Uzun, "Beylikdüzü Belediyesi organizasyon şeması içinde kent gönüllülerini değişik konu başlıkları adı altında teşkilatlandırarak katılımcı bir demokrasi anlayışını Beylikdüzü'nün yararına gördük ve belirli görev alanları belirledik. Bunlara da danışma kurulları dedik.

Burada değişik toplum kesimlerini temsilen halk meclisleri kuralım, bu meclislerde temsil ettikleri toplum kesimlerinin beklentilerini karşılamak, ihtiyaç duydukları projeleri gerçekleştirmek adına bize ışık tutsunlar, ufuk açsınlar diye düşündük. Bu hedef doğrultusunda çocuk meclisi, gençlik meclisi ve kadın meclisini kurduk" dedi.

Beylikdüzü'nde ekonomiyi geliştirme, canlandırma ve istihdam alanları oluşturmak adına Ekonomi Kalkınma ve Dayanışma Kurulu kurduklarını belirten Başkan Uzun, bir ay içerisinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla iş adamlarına yönelik bir toplantı gerçekleştireceklerini ve bu projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

Eğitim Danışma, Sağlık Danışma, Kültür Sanat Danışma ve Spor Danışma kurullarını kurduklarını belirten Başkan Uzun, "Şu anda kuracağımız bir çevre danışma kurulu, mahalle meclisleri ve yaşlılar meclisimiz var" dedi.
Başkan Uzun, bu çalışmalarda emeği geçen, sorumluluk alan ve taşın altına elini koyan herkese teşekkür etti.

Programda konuşan Kaymakam Yusuf Odabaş, "Birlikte çalışmak, ülkemizi daha da iyi daha da yaşanılabilir duruma getirecektir. Yeni oluşan bu ilçemizde yapıyı iyi oluşturarak yönetimi sağlamak zorundayız. Belediyemizi katılımcı demokrasiyi güçlendirmek adına bir takım kurum ve kuruluşlar kurarak göstermiş olduğu gayretlerden dolayı tebrik ediyor ve herkese başarılar diliyorum" dedi.