BIST 9.756
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.423,56
HABER /  MEDYA

Beylerbeyi'nde 3 saat ne konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı'nda bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Boğaz'da yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası açıklama yapılmazken, Mustafa Karaalioğlu görüşmeye ilişkin izlenimlerini anlattı.
 
Erdoğan, öğle saatlerine doğru Kısıklı'daki konutundan çıkarak, Beylerbeyi Sarayı'na geçti. Edinilen bilgiye göre Erdoğan burada, aralarında Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star Gazetesi Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ve Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın da bulunduğu bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle yaklaşık 3 saat görüştü.

TOPLANTIYA İLİŞKİN İZLENİMLERİNİ ANLATTI 
 
Star Gazetesi Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, toplantıdaki izlenimlerini 24 TV canlı yayınında açıkladı. İşte Mustafa Karaalioğlu'nun o açıklamaları:

"Toplantı basına kapalı bir toplantı olduğu için sayın Cumhurbaşkanının tam olarak neler söylediğini aktarmak durumunda değilim fakat günlük siyasi konuşmalarla ilgili yoğun bir mülakat şeklinde geçmediğini söyleyebilirim. 
 
Belirli konularda sayın Başbakan'ın hassasiyetlerinin giderek netleştiğini söyleyebiliriz. Bunlardan biri yeni anayasa konusu. Kendisinin çok ciddi, çok arzulu ve istekli bir yaklaşımı var. Hatta kendi Başbakanlığı döneminde 60 maddede mutabakat sağlanmıştı hatırlarsanız, buradan yeniden bir başlangıç olabileceğini, bunun 4 partinin oylarıyla bir an önce geçerek anayasa yoluna yeniden girilmesini çok arzuladığını anlıyoruz. Anayasa konusunda talepkar ve vakit kaybedilmemesi gerektiğini ifade eden bir tutum sergiliyor. 
 
Aynı şekilde çözüm süreci konusunda da sayın Cumhurbaşkanı yine hızlı davranılması gerektiği görüşünde. Özellikle çözüm süreci ile ilgili bu son yasanın çıkmasından sonra daha hızlı hareket edilmesi, Türkiye'nin bu konuda maddi manevi kayıplarının olduğunu ve bunların kazanıma çevrilmesinin önünde hiçbir engel olmadığını söyledi. 
 
Genel olarak şunu söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan profili, havası giderek oluşuyor. Daha önce de kendisiyle çok görüşmelerimiz oldu. Bugün daha farklı, bulunduğu makamın ve anayasanın kendsine verdiği sorumlulukların kuşattığı, o yaklaşım ve vizyonla konuşan, hükümetin hassasiyetlerini gözeten bir Cumhurbaşkanı vardı. 
 
MEHMET OCAKTAN: ERDOĞAN'IN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEĞİ SÜRECEK
 
Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan, toplantı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel olarak Türkiye'nin temel politikaları konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, "Çözüm süreci, Türkiye'nin etrafındaki yeni sıcak gelişmelerle ilgili değerlendirmeler, paralel yapıyla mücadele konusu ve Türkiye'nin AB ile ilgili bundan sonraki sürecini daha dikkatli ama biraz daha adımların hızlandırılarak atılması konusunda benim anladığım birtakım değerlendirmelerde bulundu" diye konuştu.
 
Erdoğan'ın Baltık ülkelerinden başlayarak Avrupa ülkelerine seyahat planladığına ilişkin bir soru üzerine Ocaktan, Erdoğan'ın yarın Katar'a, BM toplantısı için ABD'ye gideceğini hatırlatarak, "Değişik ülkelere, Afrika dahil değişik bölgelere ziyaretlerini sürdürecekmiş" dedi.
 
Ocaktan, Erdoğan'ın Türkiye'nin yeni, sivil bir anayasaya sahip olması konusunda elinden geleni yapacağına inandığını ifade etti.