BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Beyaz Türklerin iktidar hırsı ülkeyi bölecek!

"Kürtlük-Türklük, Alevilik-Sünnilik, bizi bölemedi. Ama Beyaz Türkler'in iktidar hırsı bölüyor işte..." diyen Gülay Göktürk'ün hedefinde beyaz Türkler var...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Olimpiyatların İstanbul'a verilmemesiyle ortaya çıkan tabloyu yorumlayan Bugün yazarı Gülay Göktürk çarpıcı bir orta sınıf-beyaz Türk eleştirisi

Olimpiyat yarışını Tokyo'nun kazanmasını sevinçle karşılan çevreleri hatırlatan Göktürk, "Hâlâ millet miyiz?" sorusuna yanıt aradı. "Kürtlük-Türklük, Alevilik-Sünnilik, bizi bölemedi. Ama Beyaz Türkler'in iktidar hırsı bölüyor işte..." diyen Bugün yazarı "Artık tasada ve kıvançta ortak değiliz" tespitinde bulundu.

İşte Göktürk'ün yazısındaki ilgili bölüm:

Başlangıçta saf bir iyimserlik içindeydim. Hele birkaç yıl geçsin; AK Parti yaşam tarzına karışmadığını ortaya koysun, bu korkuları geçer, iktidarı kabullenirler, diyordum.

Yanılmışım. On yılı aşkın bir zaman geçti. Kimsenin hayat tarzına karışılmadığı gibi, hayal bile edilemeyecek iyileşmeler yaşandı. Türkiye kendini ikiye katladı. Ama onların AK Parti düşmanlıkları azalmadı, arttıkça arttı.

Yanılgım şuydu: Onların dertlerinin Türkiye'nin nasıl yönetildiği değil, kimin tarafından yönetildiği olduğunu anlayamamıştım. Artık çok açık bir şekilde ortaya çıktı ki bu düşmanlıkları kaybettikleri "eski Türkiye'yi" geri alamadıkça artacak. Onlar, bu ülkede yaşayan diğer insanlarla eşit vatandaş olmayı asla kabullenemiyor. "Ayakların baş olmasını" hazmedemiyor. O zamana kadar aşağıladıklarıyla eşit sayılmayı kazanılmış haklarını kaybetmek olarak algılıyor.

Benim üstün olmadığım, benim borumun ötmediği, benim damgamı basamadığım; kurallarını benim koymadığım ülke olmaz olsun, diyor ve gözlerini kırpmadan batırmak için çalışıyorlar.

X x x

Kürtlük-Türklük, Alevilik-Sünnilik, bizi bölemedi.

Ama Beyaz Türkler'in iktidar hırsı bölüyor işte...

Kaderde, tasada ve kıvançta ortak değiliz artık.

Bir millet değiliz belki de...

Yazının tamamı için