BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.397,17
HABER /  DÜNYA

Beyaz Saray karanlığa gömüldü!

ABD’nin başkenti Washington’ın önemli bölümünde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Abone ol
Washington'da yerel saatle 13.00 sularında kentin önemli bölümünde elektrik kesintileri meydana geldi. Kesintiden etkilenen yerler arasında ABD Kongresi, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı da bulunuyor. Çok sayıda önemli federal kurumların binalarına da elektrik verilemezken şehirdeki metro hatları da olumsuz etkilenmiş durumda.

MARİE HARF TOPLANTIYI YARIDA KESMEK ZORUNDA KALDI
 
Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın brifinginde elektrikler aniden kesilince Sözcü Marie Harf, toplantıyı sona erdirmek zorunda kaldı. Brifingde bulunan gazeteciler de kesintiyi toplantıdan fotoğraflarla sosyal medyadan paylaştı.
 
Smithsonian müze kompleksinde de kesintiden etkilenen bazı müzelerin tahliye edildiği belirtildi. 
harf.jpg
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf, basın toplantısını cep telefonunun ışığıyla sürdürmek zorunda kaldı.
 
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, kesintilerin ardından yaptığı açıklamada olayın terör saldırısıyla bir ilgisi olmadığını duyurdu. Bakanlık daha sonraki açıklamasında ise kesintiye başkent Washington’a yakın bölgedeki Maryland eyaletinde bir elektrik santralinde meydana gelen patlamanın neden olduğunu bildirdi.
 
Başkent bölgesine elektrik sağlayan Pepco şirketi ise kesintinin giderilmesi için çalışıldığını belirtirken, şu anda bölgede 2 bin 400 binanın kesintiden etkilendiğini açıkladı.

ALT YAPI KIRILGAN

ABD Hava Sahası Savunma Komutanı William Gortney, "Bence, bizim tüm kritik altyapılarımız kırılgan. Kırılgan çünkü, gerçek zayıflığın nereden olduğunu bilmiyoruz" dedi. 

Gortney’e, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı gibi önemli kurumları da kapsayacak şekilde elektrik kesintisi yaşanmasının ülkenin ulusal güvenliği açısından yarattığı riskler soruldu.

Bu konuda birçok “zayıflıklarının” bulunduğunu belirten Gortney, ülkenin idaresi için bankacılık, enerji ve tren yolları gibi belirli altyapılara bağımlı olunduğunu kaydetti. 

Gortney, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer birileri kötü niyetle bu alanlarda eylemde bulunursa veya doğası gereği bir şeyler bile yaşansa, bu bizi etkiler. Bence, bizim tüm kritik altyapılarımız kırılgan. Kırılgan çünkü, gerçek zayıflığın nereden olduğunu bilmiyoruz. Bunları azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz ama bunlar bende büyük kaygı uyandırıyor.''