BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  GÜNCEL

Beyaz esaret geri döndü! Dikkat

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Hafta sonu planı yapmadıysanız önce hava durumuna bir göz atın. Cumartesi günü ülke genelinde soğuk hava etkisini gösterecek.

Meteoroloji özellikle Ankara ve çevresi için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu. Kayseri'de fırtınadan bir kişi hayatını kaybetti. Marmara'da ise hafta sonu yağışlı geçecek. Yüksek kesimlerde kar bekleniyor.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ekran-resmi-2013-03-23,-11.44.11.png

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyıları, Güney Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANİ KAR ERİMELERİ ve HEYELAN UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (heyelan, ani sel, taşkın, kar erimeleri, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir

KAYSERİ'DE FIRTINA CAN ALDI

Kayseri'de dün saatteki hızı 95 kilometreye ulaşan rüzgarda uçan çatının üzerine düştüğü 59 yaşındaki Burhanettin Kandemir yaşamını yitirdi.

Olay Melikgazi ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’nde meydana geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle 6 katlı apartmanın çatısı uçtu. Bu sırada yolda yürüyen işçi emeklisi Burhanettin Kandemir, üzerine çatıdan düşen parçalar nedeniyle ağır yaralandı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Kandemir, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kentte fırtına nedeniyle çok sayıda evin çatısı ve bir caminin de minaresinin uçtuğu bildirildi.

YOZGAT GÜNE KARLA UYANDI

YOZGAT ve Sorgun İlçesi'nde, dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgarla birlikte başlayan yağmur, gece tipi şeklinde kar yağışına dönüştü.

Güne karla uyanan vatandaşlar, otomobillerini kaplayan karları temizlerken, erken çiçek açan kayısı ve badem ağaçları beyaz bir örtüye büründü. Belediye görevlileri kar temizleme çalışmasına başlarken, hafta sonu olması nedeniyle sokaklarda sadece temizlik görevlileri ve motosikletli gazete dağıtıcıları yer aldı.

Yozgat şehir merkezinde akşam saatlerinde başlayan kar ve tipi sabaha kadar aralıksız devam ederken, sabah saatlerinde etkisini azalttı. Tipi nedeniyle Yozgat il genelinde 100'e yakın köy yolu ulaşıma kapandı.

Sorgun'da evinin bahçesinde bir hafta önce kayısı ve badem ağaçlarının çiçek açtığını belirten Adem Kılıç, "Bugün yağan kar ve soğuk hava nedeniyle çiçekler yandı. Bundan sonra meyve vereceğini sanmıyorum" dedi.

ekran-resmi-2013-03-23,-11.34.37.png

ANKARA'DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara ve çevresi için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ankara ve çevresinde halen devam eden kar yağışının bugün saat 15.00'e kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca kar yağışı nedeniyle buzlanma, don ve ulaşımda oluşabilecek aksamalara karşı tedbirli olunması istendi.

ekran-resmi-2013-03-23,-08.54.18.pngekran-resmi-2013-03-23,-08.54.22.png


BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ve Balıkesir ile ilk saatlerde Tekirdağ çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, doğusunda kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Gün Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Göller yöresi, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay ile zamanla Adana çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, zamanla Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimleri ile yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz'de yer yer kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (heyelan, ani sel, taşkın, çığ tehlikesi, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzincan ve Tunceli, öğle saatlerinden itibaren Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ile akşam saatlerinden itibaren Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, yağmur, zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (heyelan, ani sel, taşkın, çığ tehlikesi, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.