BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'ta şampiyona 10 TL prim!

Beşiktaş’ın U-15 takımı oyuncuları, başarılarının karşılığı olarak 10 Türk Lirası aldı.

Abone ol

Beşiktaş U-15 takımı mutlu sona ulaştı, 10 günlük simit parası kazandı. Akademi Ligi Marmara Grubu’nda zirveye çıkan siyah beyazlı oyuncular, “Fazla parada gözümüz yok. Adam başı 10 TL bize yeter” dedi. Yöneticiler de takıma toplam 250 TL harçlık gibi prim verdi.

Coca Cola Akademi Ligi Marmara Grubu’nda şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş’ın U-15 takımı oyuncuları, başarılarının karşılığı olarak 10 Türk Lirası aldı.
Spor Toto Süper Lig’de ağabeyleri iki hafta önce Antalyaspor’u deplasmanda 2-0 yenip 15’er bin dolar primi cebe indirirken, genç Kartallar ise başarılarının karşılığında komik bir rakam talebinde bulundu.

Önceki gün ezeli rakipleri Galatasaray’ı Fulya Tesisleri’nde ağırlayan siyah beyazlılar, rakibini Sefa Korkmaz ve Furkan Şeker’in golleriyle 2-0 yendi. Marmara Grubu’nda Fenerbahçe’nin, Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalmasının ardından sarı lacivertlilerin 9 puan önüne geçen Beşiktaş U-15 Akademi Futbol Takımı, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İLGİNÇ İSTEK

Karşılaşma öncesi ise Beşiktaş’ın genç oyuncuları yönetici Sinan Vardar ve Yemen Ekşioğlu’na ilginç bir istekle geldi. “Ağabeylerimiz, Antalya maçını kazanınca 15 bin dolar prim almışlardı. Bizim o kadar parada gözümüz yok. Şampiyonluk için bize 10’ar TL verirseniz mutlu oluruz” dediler. Bunun üzerine de siyah beyazlıların kadrosunda bulunan 25 futbolcu için toplam 250 TL sözü verildi.

Maç sonunda ise mutlu sona ulaşan Beşiktaşlı oyuncular yöneticilerden istedikleri prime kavuştu!..

10 TL UNUTULMAZ

U-15 kaptanı Tayfur Aydoğan yöneticilerin yanına gelerek, “Alın terimizle kazandığımız şampiyonluğun manevi değeri çok büyük. 10 TL, alın terimizle kazandığımız ilk para olduğu için bunu hiç bir zaman unutmayacağız” dedi. Beşiktaş U-15 takımı, Antalya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’na katılacak. Final oynaması durumunda da Macaristan’da yapılacak Nike Premier Cup U-15 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

NEDEN 10 TL İSTEDİLER?

ONURCAN: Yöneticilerin yanımızda olması 10 TL’den daha önemli. Parayı anneme verdim.

ALPCAN: Şampiyonluk dışında gözümüz birşey görmedi. 10 TL ise bize doping oldu.

TAYFUR: Para kazanmayı bilmiyoruz ama haddimizi biliyoruz. 10 TL bizim için büyük para.

İLKER: 10 TL’ye okul ihtiyacımı giderdim. Hem defter hem de kalem aldım. Mutlu oldum.

SEFA: O para beni gururlandırdı. Alınteriyle kazandığım ilk param. Harcamaya kıyamadım.

FURKAN: İdmana gelirken her gün bir simit alıyorum. 10 günlük simit paramı çıkardım.

MUHAMMED: Akbil kullanıyorum. Para harcarken hesap yapıyorum. 10 TL piyango gibiydi.

AKIN: Bize 10 değil 1 TL bile verseler yine çok mutlu olurum. Çünkü 1 TL’ye simit alıyorum.