BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Beşiktaş geleneği bozmadı!

Şampiyonlar Ligi'nde 4 yıl aradan sonra ilk maçına çıkan Beşiktaş geleneği bozmadı

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 4 yıl aradan sonra tekrar mücadele etme hakkı kazanan Beşiktaş, lige hüsranla başladı.

Siyah-beyazlı takım, gruptaki ilk karşılaşmasında son 15 dakikada yediği gollerle mücadeleden yenik ayrıldı. Beşiktaş maç boyunca 5 şut bulabilirken bunlardan sadece birisi kaleyi tuttu.

Bu arada maçın 44. dakikasında sakatlanan Ricardinho'nun sağ iç yan bağlarında yırtık şüphesi olduğu öğrenildi. Brezilyalı futbolcunun yarın çekilecek MR sonrası durumunun netlik kazanacağı bildirildi. Olympique Marsilya karşısında daha ilk yarıda iki fire veren Beşiktaş'ta bu devrede Serdar Kurtuluş da 28. dakikada sakatlanarak yerini İbrahim Kaş'a bıraktı. Serdar Kurtuluş'un başına aldığı darbe sonrası başının döndüğü ve bu nedenle oyundan alındığı öğrenildi.

Yine yenilgiyle başladı

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez mücadele hakkını kazanan siyah-beyazlı takım, Marsilya karşısında bu akşam aldığı yenilgi ile grup maçlarına bir kez daha mağlubiyetle başladı.

Beşiktaş daha önceki dönemlerde 1997-1998 sezonunda Bayern Münih'e 2-0, 2000-2001'de Milan'a 4-1 ve 2003-2004 sezonunda da Lazio'ya 2-0 yenilirken bu akşamda Marsilya karşısında aldığı bu sonuçla grup maçlarına bir kez daha mağlubiyetle başlamış oldu.

Bu arada Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da bu sonuç sonrası siyah-beyazlı takımın başında Avrupa kupalarında ilk yenilgisini aldı.

Beşiktaş hakeme öfkeli

Beşiktaş genel yönetimi Marsilya'nın sert futbolu karşısında zaman zaman karşılaşmanın hakemine tepki gösterdi. Maç içerisinde teknik direktör Ertuğrul Sağlam, bu konuda el kol hareketleri yaparken, karşılaşmada Beşiktaşlı oyuncuların sık sık sakatlanması nedeniyle sahaya giren kulüp doktoru Ayhan Optur da maçın 4. hakemine bu yönde tepkilerde bulundu.

Diğer yandan Beşiktaş aldığı yenilgiyle ciddi bir paradan da oldu. Ligde galibiyete 600 bin, beraberliğe 300 bin Avro verilirken Beşiktaş yenilerek parayı kazanma şansını yitirdi. Bu arada Beşiktaş karşılaşmanın hemen ardından İstanbul'a dönecek. Siyah-beyazlı takım Denizlispor maçı hazırlıklarına da yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla başlayacak.