BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gates vereme savaş açtı

Gates Vakfı, veremle mücadele alanında yapılacak projelere maddi destek sağladı

Abone ol

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda tarafından kurulan Gates Vakfı, veremle mücadele alanında 11 araştırma projesinin 5 yıl boyunca finanse edilmesi için 280 milyon dolar bağışta bulunduğunu ilan etti.

Vakıftan yapılan açıklamada, söz konusu bağışın, yılda dünyada 1,5 milyon kişinin ölümüne neden olan veremle mücadeleye katkıda bulunacak aşı, tedavi ve tanı araştırmaları ve geliştirilmesi için kullanılacağı belirtildi.

Bağışın 200 milyon dolarlık bölümünün aşı geliştirilmesi için ayrılacağı ve bu bağlamda Aeras Global TB Vaccine kuruluşuna verileceği belirtilen açıklamada, Afrika, Asya ve ABD'den 10 ülkeden 8 bin 500 katılımcıyla 6 aşının klinik denemelerinin yapılacağı kaydedildi ve kısmen bile etkili olsa yeni aşının 2030'a kadar dünyada 30 milyondan fazla insanı ölümden kurtarabileceğine dikkat çekildi.

Açıklamada, bağışın 62 milyon dolarının daha kesin netice veren tanıların koyulmasını sağlamak için Foundation for Innovative New Diagnostics'e verileceği, 18 milyon dolarının da yeni tedaviler bulunmasına yönelik araştırmalar yapılmasına yönelik 9 burs için ayrılacağı belirtildi.