BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi'ye yargı yolu göründü!

İtalya'da savcılar, Başbakan Silvio Berlusconi'nin, 18 yaşından küçük bir fahişeyle ilişkiye girmek ve görevini kötüye kullanmak suçlarından derhal yargılanması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Abone ol

Kerime el Mahruk suçlamaları reddediyor

İtalya'da savcılar, Başbakan Silvio Berlusconi'nin, 18 yaşından küçük bir fahişeyle ilişkiye girmek ve görevini kötüye kullanmak suçlarından derhal yargılanması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Mahkeme başvuruyu kabul ederse, 74 yaşındaki Berlusconi'nin birkaç ay içinde yargıç karşısına çıkabileceği belirtiliyor.

Şimdi 18 yaşında olan Ruby lakaplı Kerime el Mahruk adlı kadın, Berlusconi'yle 17 yaşındayken ilişkiye girdiğini reddediyor.

Bir gece kulubünde çalışan Kerime el Mahruk'un bir süre önce hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındığı ancak Silvio Berlusconi'den telefon gelmesi üzerine salıverildiği kaydediliyor.

İtalya'da fahişelerle birlikte olmak suç değil. Ancak 18 yaşından küçük kişilerle para karşılığı cinsel ilişkiye girmek üç yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

Özel konutta eğlence

Berlusconi, suçlamaların siyasi olduğunu söylüyor.

İtalya Başbakanı bununla birlikte Mahruk için polise telefon ettiğini ancak bunu acıma hisleriyle yaptığını iddia ediyor.

Silvio Berlusconi'nin özel konutunda fahişelerle sık sık eğlenceler düzenlediği öne sürülüyor. Savcılar, Kerime el Mahruk ve Brezilyalı bir fahişenin onlarca kez bu eğlencelere katıldığını tespit ettiklerini söylüyor. Mahruk bu partilere katıldığını ve para aldığını kabul ediyor ancak bunun cinsel ilişki karşılığında olmadığını söylüyor.

Geçen ay Anayasa Mahkemesi, başbakan ve diğer üst düzey hükümet yetkililerine geçici olarak dokunulmazlık sağlayan yasada değişiklik yapmıştı.

Yeni düzenlemede, başbakanların görevleri sırasında yargılanıp yargılanmayacaklarına, başvurulara bağlı olarak mahkemelerin karar vermesi öngörülüyor.