BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.466,68
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Berlinde Altın Ayı heyecanı

Dünyanın en önemli film festivallerinden olan Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı yarışı hızlandı.

Abone ol

Bosna'dan 'Grabavica', Almanya'dan 'Der Freie Wille' ve' Elementarteilchen' ve başrollerini Jürgen Vogel ile Sabine Timoteo'nun paylaştığı 'Bağımsız İstek' filmlerinin favoriler arasında gösterildiği festivalin, bu yıl 56.'sı düzenleniyor.


Alman Filmleri Direktörü Markus Herlins İHA'ya verdiği özel mülakatta Berlin Film Festivali'nin filmleri dünyaya açan bir pencere olduğunu belirterek, "Birkaç yıldır yapılan hedefli çalışma nedeniyle Alman film piyasası tahminlerin de ötesinde bir gelişme gösterdi. Bu sene festivalde 4 ayrı Alman filminin birden yarışması da bunun bir kanıtı. Alman sinemasının daha çok gelişeceğine inanıyorum" dedi.


Almanya'da yaşayan Türk yönetmen Sema Poyraz ise Almanya'da film projeleri için kaynak sıkıntısı çektiğini belirtti. Berlin Film Festivali'ni yıllardır takip ettiğini söyleyen Poyraz, "Festival bu yıl da diğer yıllardaki gibi önemli filmlere ev sahipliği yapıyor. Film yapma konusunda ben çok şikayetçiyim. Benim önüm kesiliyor" şeklinde konuştu. Almanya'da Film Akademisi'ni bitiren ilk Türk kadın rejisör olan Poyraz, "Türkiye'yi kötüleyen bir proje sunsam, ya da karısını döven bir Türk kocayı anlatsam çok para kazanırım. Tek sıkıntım klişe senaryoları onlara sunmuyor olmam" diye konuştu.


Hiçbir Türk filminin yer almadığı festivalde Türkiye'yi Almanya'da yaşayan Türk yönetmenler temsil ediyor. 9 Şubat'ta başlayan organizasyon 19 Şubat'ta sona erecek.