BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı'nda SON DAKİKA

Berkin Elvan... 269 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini bu sabah kaybetti... Türkiye Berkin için sokağa döküldü, yarın ise son yolculuğa uğurlanıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER/ ÖZEL İÇERİK

Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Acılı anne Gülsüm Elvan'a destek, yine Gezi eylemleri sırasında oğlu dövülerek öldürülen acılı anne Emel Korkmaz'dan geldi. Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı'na son kez getirildiğinde üst kattaki pencerede bekleyen annesi Gülsüm ve ablası Gamze, gözyaşları içinde feryat etti.

Henüz 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın hayatını kaybettiği ailesinin Twitter hesabından “Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun” sözleriyle duyurmuştu.

Acılı annenin feryat anı objektiflere böyle yansıdı...

23614967.jpg

UYKUSUZ BERKİN ELVAN KAPAĞI ÇOK KONUŞULUR (TIKLA)

BERKİN'İN CENAZESİ YARIN KALDIRILIYOR

 Elvan'ın cenazesi için yarın saat 12.00′de Okmeydanı Cemevi’nde tören yapılacak. 15.00′te de Şişli Meydanı’ndan Feriköy Mezarlığı’na yürünecek.

BERKİN VURULDUĞU YERDE: Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı'na ulaştı. Cenazeyi yüzlerce kişi karşıladı.

a.20140311161533.gif

Otopsi işlemlerinin tamamlanması ardından Berkin Elvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarıldı. Cenazenin çıkışı sırasında dışarıdaki kalabalık, "Katil devlet hesap verecek" sloganları attı.

berkin-elvan-cenaze.jpg

CEMEVİ SOKAĞINA GİRİŞ YOK

Berkin Elvan'ın cenazesinin getirileceği Okmeydanı Cemevi'nin bulunduğu sokağın girişine ise araçların girişine engel olmak için barikat kuruldu.

bicvttaiuaakp7l.jpg

ODTÜ'DE YARALILAR VAR:Odtü'lülerin başlattığı Berkin Elvan eylemine katılanlar arasında polis müdahalesi sırasında yaralananlar olduğu iddia edildi. Sosyal medyada yaralıların fotoğrafları paylaşıldı.

Polis müdahalesinin ardından ODTÜ kampüsüne çekilen öğrencilere müdahale sürüyor. Bir polis helikopterinin de katıldığı müdahalede TOMA ve akrepler kullanılıyor. ODTÜ'nün A1 kapısından kampüs içerisine su sıkan çevik kuvvet ekipleri, ormanlık araziye gaz fişekleri atıyor.

ODTÜ'DE BERKİN ELVAN ŞAVAŞI ÇIKTI TIKLA 

bictyrziiaavjgy.jpg

TUZLUÇAYIR KARIŞTI: Ankara Tuzluçayır'da düzenlenen Berkin Elvan eylemine polis müdahale etti.

OTOPSİ TAMAMLANDI: Sabah saatlerinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürülen Berkin Elvan'ın otopsisi tamamlandı. Cenazenin Elvan ailesine teslim edilmesi bekleniyor.

ODTÜ MÜDAHALESİ : ODTÜ öğrencileri Berkin Elvan için Eskişehir yolunu kapatıp yürüyüşe geçince polis müdahalesi geldi. Şu anda Ankara'da polisin gazlı müdahalesi var. Polis Kızılay'a gitmek isteyenlerin önünü kesmiş durumda. TOMA'lardan da su sıkılıyor.

ODTÜ.jpg

berkin-elvan-için-ekmekli-oturma.jpgBERKİN İÇİN EKMEKLİ NÖBET : Berkin Elvan için Ankara Güvenpark'ta bir kişinin başlattığı 'ekmekli' oturma eylemi yayılıyor. (İŞTE BÜYÜYEN EYLEMDEN SON GÖRÜNTÜLER)

CEMEVİ ÖNÜNDE SON DURUM : Berkin Elvan'ın cenazesi için Cemevi önünde çok sayıda kişi bekliyor. Sağanak yağmura rağmen dağılmayanlara yağmurluk dağıtıldı.

12.50- NTV ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ : Berkin Elvan'ın ölümü üzerine bir kişi haber kanalı NTV'nin önünde oturma eylemi başlattı.

screen-shot-2014-03-11-at-12.47.25-pm.pngBERKİN ELVAN'IN ACILI ANNESİ ERDOĞAN'A BÖYLE BAĞIRDI...

[PAGE]

12.30 : ÜNİVERSİTELER: Berkin Elvan'ın ölümüyle birlikte üniversiteler de hareketlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenciler Berkin Elvan için yürüyüş başlattı.

İstanbul Edebiyat Üniversitesi'nde ise anma toplantısı düzenlendi. Mersin Üniversitesi'nde de Berkin Elvan için yürüyüş var. Ankara Üniversitesi'nde de boykot başlıyor. 



Berkin Elvan.png

11.45 : GÜLBEN ERGEN'İN BERKİN KARARI : Show TV'de kadın eğlence programı yapan Gülben Ergen, Berkin Elvan'ın ölümü üzerine programındaki eğlenceyi sonlandırdı. Aldığı kararı twitter hesabından şöyle duyurdu;

screen-shot-2014-03-11-at-11.50.39-am.png

11.40 -CENAZE ADLİ TIP'TA

Berkin Elvan'ın cenazesi şu anda Adli Tıp'ta... HDP de bir açıklama yaparak cenazeye katılmak için tüm programların iptal edildiğini duyurdu. İşte Adli Tıp önünden gelen son görüntü;

Berkin Elvan cenaze.png

11.00 : ODTÜ'DE EYLEM HAZIRLIĞI

ODTÜ'de dersleri boykot kararı alan öğrenciler, Berkin Elvan için yürüyüş başlattı.

bicb8qqiqaaeyzb.jpg

10.45 : CEMEVİNE GİDEN YOL KAPATILDI

Okmeydanı Cemevi'ne giden yol şu sıralarda göstericiler tarafından kapatıldı. Okmeydanı Cemevi önünde de çok sayıda kişi Berkin'in ölümünü protesto için toplanıyor.

bib9igoiuaaxnti.jpg

BERKİN ELVAN'IN ACILI ANNESİ ERDOĞAN'A BÖYLE BAĞIRDI... OĞLUMU ALLAH ÖLDÜRMEDİ, ERDOĞAN ÖLDÜRDÜ...

UYKUSUZ BERKİN ELVAN İÇİN VİCDAN OLDU... BU KAPAK ÇOK KONUŞULUR

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Berkin Elvan'ın ölümünü protesto edenlere polis ekipleri müdahale etti. Müdahale sırasında bir kişi yaralandı.

Ramazan Aydın isimli vatandaşın eşini hastaneye getirdiği sırada çıkan olaylarda yaralandığı ve bilincinin kapalı olduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

a.20140311112111.jpg

Gruptakiler, polise yönelik protestoda bulundu. Yola barikat kuran protestocular, sloganlar attı. Hastane bahçesinde yapılan biber gazlı müdahale, burada bekleyen hasta yakınlarını da etkiledi.

BERKİN ELVAN'IN ACILI ANNESİ ERDOĞAN'A BÖYLE BAĞIRDI... OĞLUMU ALLAH ÖLDÜRMEDİ, ERDOĞAN ÖLDÜRDÜ...

UYKUSUZ BERKİN ELVAN İÇİN VİCDAN OLDU... BU KAPAK ÇOK KONUŞULUR

POLİS MÜDAHALESİ ANI KAMERALARCA KAYDEDİLDİ

[PAGE]


VALİ MUTLU'NUN BAŞSAĞLIĞI TWEETİ KIYAMETİ KOPARDI

10.35 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'daki hesabından Berkin Elvan'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Vali Mutlu, "Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin ELVAN'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, muhterem ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim" dedi.

ekran-resmi-2014-03-11,-10.37.12.png

İstanbul Valisi Mutlu'nun başsağlığı mesajı sonrası sosyal medyada kıyamet koptu. İşte Vali Mutlu'ya Berkin Elvan'ın sevenlerinden zehir zemberek tweetler

BERKİN ELVAN'IN CENAZESİ NE ZAMAN?

10.24 Berkin Elvan  için yarın saat 12.00′de Okmeydanı Cemevi’nde tören yapılacak. 15.00′te de Şişli Meydanı’ndan Feriköy Mezarlığı’na yürünecek.

10.21 Berkin Elvan’ın cenazesi Adli Tıp'a götürülüyor.

BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜNE KİM NE DEDİ? TIKLAYIN

ANKARA'DA EYLEM ÇAĞRISI

10.17 Liseli Genç Umut Ankara Ege Lisesi’nin 11.30′da dersleri boykot edip oturma eylemine başlayacağını duyurdu.

BERKİN ELVAN BİR TEK TWEET ATMIŞ... İŞTE O SATIRLAR...

Berkin için Güvenpark’ta oturma eylemine katılanların sayısı giderek artıyor.

23610389.jpg

BİBER GAZI ATILDI İDDİASI

10.08 Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaşananları sosyal medyada paylaşan eyleciler, hastaneye gelmeye çalışan 2 çevik kuvvet otobüsünün trafikte kaldığın yazdı. Hastane önünde bekleyen kalabalığın polisleri protestosu sonrası ise polis otobüsünden eylemcilerin üzerine biber gazı atıldığı iddia edildi ve bu fotoğraf paylaşıldı. 

a.20140311102645.jpg

EYLEM ÇAĞRISI YAPILDI

9.56 Berkin için Hastane önünde bekleyiş sürüyor. Diğer illerden eylem çağrıları yapılmaya başlandı.

DERSE GİRMEDİLER

9.20 İzmir Karataş Lisesi öğrencilerinin Berkin için derse girmeyip oturma eylemi yaptığı paylaşıldı. İstanbul’da birçok liseden öğrenciler hastanede toplanıyor.

a.20140311101947.jpg

BEN BERKİNİM!

Ankara Güvenpark’ta bir Halkevci elinde ben Berkin Elvan yazılı bir döviz ve bir ekmekle durmaya başladı.

a.20140311101508.jpg

9.00 Bu sabah yaşamını yitiren Berkin Elvan için gelen kalabalık Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanmaya devam ediyor. Berkin Elvan ölümsüzdür sloganları atılıyor. Polis ise Okmeydanı Perpa'da güvenlik önlemi almaya başladı.

BERKİN ELVAN'IN ÖLÜM HABERİNİ TÜRKİYE BÖYLE DUYDU
26958.jpgGezi Parkı olayları sırasında ekmek almak için evden çıkan ve başına isabet eden gaz fişeği sonrası komaya giren Berkin Elvan bu sabah yaşamını yitirdi.
Türkiye'nin 269 gündür dua ettiği Berkin'in ölüm haberini Türkiye bu satırlarla aldı..