BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Vatan'a sert tepki

Vatan Gazetesi'nin 'Dinle Başbakan' başlıklı yazı dizisine Erdoğan'dan sert tepki geldi. Erdoğan, "Bizimle pazarlığa oturamadıkları için bunlar oluyor" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında başta muhalefet olmak üzere Vatan Gazetesi'nin yanısıra bazı basın organlarına sert çıktı. Vatan Gazetesi'nde yayınlanan 'Dinle Başbakan' yazı dizisine sert tepki veren Erdoğan, "Bizimle pazarlığa oturamadıkları için bunlar yapılıyor. Biz zaten halkın direk içindeyiz. Endirek aktörlere gerek yok" diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın AK Parti İl Başkanlarına hitap ettiği konuşmadan satır başlıkları:

BİZ AK PARTİLİYİZ

Bizler herşeyden önce AK Partiliyiz. Bunu böyle bilin. Diğer siyasi hareketlerden temel farkımız budur. Bu ülkeye ve millete hizmet etme noktasında bizim namus borcumuz vardır. Yaptığımız her hareketin, attığımızın her adımın hesabını bu millete vermek durumunda olduğumuzu aklımızdan çıkarmadık. Siyasetimiz bu milletin siyaseti, menfaatimiz bu memleketin menfaatidir.

MUHAFLEFETİN ÇATISI ÇÖKTÜ

İktidarımızın şu ana kadarki döneminde ne kadar kara delik varsa kapanmıştır. Ülkemiz şimdiye kadar hiç olmadığı kadar sağlam bir zemine oturtulmuştur. Muhalefet cephesinde bir sıkıntı var. Sürekli erken seçim telaffuz ediliyor. Bunu telaffuz etmenin tek nedeni var, kendi siyasi gelecekleri açısından karanlığı görmüşlerdir, çatılarının çökmeye başladığını görmüşlerdir. Kendi bünyelerindeki bir hastalığı, bir parçalanmayı görmeye başlamışlardır.

MİLLETİMİZDEN VEKALET ALDIK

Bunun için de 'ha gayret seçim için çalışalım' mantığıyla partilileri bir arada tutma gayretidir. Bir defa şunu bilelim, biz milletimizden beş yıl için vekalet aldık. Ve milletimiz bize bu beş yıllık felaketi bu ülkenin içine düşündüğü karanlık günlerden aydınlığa çıkarmak için verdi o vekaleti.

KİMSE ERKEN SEÇİM BEKLEMESİN!

Kimse erken seçim falan beklemesin. Böyle bir kararı ihanet olarak görürüz, milletimize saygısızlık olarak görürüz. Onlar da bu konuda boşu boşuna yorulmasınlar. Bütün ekonomik veriler çok açık ortada. Üç yıl öncesiyle bu günü mukayese ettiğimiz zaman daha iyi bir noktada olan Türkiye'yi kimse geri döndüremez.

BUNLAR SON KALINTILAR

Bunlar bu tür şeylere geçmişte alıştılar. Biliyorsunuz ki, bunlar geçmişin son kalıntıları. Ama artık o işler geride kaldı. Biz yeni, dinamik bir süreci, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıma mücadelesini gece gündüz demeden veren bir hükümetiz.

VATAN GAZETESİ'NE SERT TEPKİ

Gazetelerde bir gayrettir gidiyor. Neden peki; hortumları kesildiği için bu yaygaralar kopuyor, pazarlığa oturamadıkları bir iktidar olduğu için bu yaygaralar kopuyor. Kendilerine muhatap bulamayacaklar, bulamadıkları için de sağa-sola sataşıp duruyorlar.

BİZ ZATEN HALKIN İÇİNDEYİZ!

Biz, gazete kanalıyla dinleyen başbakan değiliz! Biz halkın arasına girip dinleyen başkanız. Beş altı tane kişiyi al seç, istediğin gibi yayınla! Bunlarla bu halkı aydınlatamazsınız. Biz halkın içinde direkt olarak kendisini dinliyoruz. Bizim endirek aktörlere ihtiyacımız yok.