BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Beratcan cinayetinde karar çıktı Türkiye günlerce onu konuşmuştu

TUZLA'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ü öldüren Ersin Kaşıkçı ağırlaştırılmış müebbet cezaesına çarptırıldı, anne Karakütük ise beraat etti.

Abone ol

KARTAL'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ü öldürdüğü gerekçesiyle sanık Ersin Kaşıkçı "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılırken, cinayeti azmettirdiği öne sürülen anne Türkan Karakütük beraat etti.

DEHŞET DAKİKALARINI ANLATMIŞTI

Ersin Kaşıkçı davanın ilk duruşmasında cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı. Kaşıkçı şunları söylemişti:

"Bana Beratcan'ın okuldan çıktıktan sonra eczanenin önünde beni bekleyeceğini söyledi. Benim ona paket göndereceğimi akşamleyin tembih ettiğini söyledi. Çocuk 14.30 gibi yalnız geldi. Beni gördü. Kendisine annesine bir paket göndereceğimi, arabaya binmesini söyledim, itirazsız bindi. Biraz ilerledim. Biraz korkmuştu. Sesiz olmasını, elini ayağını bağlayacağımı söyledim. Korktuğu için herhangi bir karşı koyması olmadı. Ellerini, ayaklarını koli bandı ile bantladım, ağzını da bantladım. Bu arada bağırıp çağırmadı, yardım istemedi. Burnu açıktı, nefes alıyordu. Arabanın bagajına koydum. Üzerine bir battaniye örttüm, sessiz olmasını, servis yaptıktan sonra kendisini serbest bırakacığımı söyledim. Tepki vermedi. Ben yarım saat kadar süren servisimi yaptıktan sonra çocuğu Tepeören yakınına götürdüm. Bagajı açtığımda çocuk yarı baygındı. Ellerini çözdüm, çocuğu yatar vaziyette fazla derinliği olmayan suya soktum. Çocuk ayıldı, kafasından suya bastım. 1 dakika gibi bir süre içerisinde hareketsiz kaldı, çabası kesildi ve öldü. Kendisini menfezin kenarına görünmeyecek şekilde bıraktım. Sonra olay yerinden minibüsle ayrıldım. Saat 17. 00 civarında Türkan beni aradı, 'ne oldu' dedi. Ben de 'tamam' dedim. 18 gün sonra polis beni aldı. Türkan televizyonda benim adımı söyleyince olay ortaya çıktı.