BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Benzinde bir ilk! Motorinden daha ucuz satıldı

Brent petrol ve uluslararası piyasada benzinde yaşanan düşüş Türkiye'de de pompaya yansıdı. Son olarak dün gecesi yapılan 16 kuruşluk indirim ile bazı illerde benzin motorinden daha ucuz hale geldi.

Abone ol

Litre fiyatına gece yarısı 16 kuruş indirim yapılan benzin, ilk kez bazı illerde motorinden ucuz satılmaya başlandı. Benzin fiyatlarında son 1 ayda litre başına 57 kuruş indirim yapılmasının ardından 16 kuruşluk indirimde dün gece yapıldı.

Böylece Ankara’da ortalama 6.50 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6.34 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul’da 6.39 liradan 6.23 liraya, İzmir’de 6.49 liradan 6.33 liraya indi. İndirimin ardından Türkiye’de ilk kez bazı illerde benzin motorinden daha ucuz satılır oldu. Van’da benzin motorinden 2 kuruş, Antalya’da ise 1 kuruş daha ucuza satılacak.

Diyarbakır’da iki ürün de pompada aynı fiyattan işlem görürken, diğer illerde benzin fiyatları motorin fiyatlarına ise daha yakın olacak.

Uzmanlar, benzinin litre fiyatının motorinin altına düşmesinde asıl etkenin,  Brent petrol ve küresel çaptaki fiyat düşüşlerinin etkili olduğunu ifade ediyor. Benzin fiyatlarında sadece kasım ayı içinde 57 kuruşluk indirim gerçekleşti. Dün gece yapılan indiriminle birlikte benzin toplamda 73 kuruş ucuzladı. Motorin fiyatlarında ise ÖTV’den karşılanan miktarın altına inilmesiyle 22 Kasım’da pompaya 13 kuruşluk indirim yansıtılmıştı.