BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Benzin dökerek evi ateşe verdi

Samsun'da üvey babasını başka bir kadınla yatakta yakalayan 25 yaşındaki İlkay Kırbaş, benzin dökerek evi ateşe verdi.

Abone ol

İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi'nde bugün saat 01.00'de meydana gelen olayda, seyyar satıcılık yapan İlkay Kırbaş, 3 yıl önce annesi Aysel Şen'in hayatını kaybetmiş olmasına rağmen, yaklaşık 3 yıl evli kaldığı üvey babası Ahmet Şen'in evine gitti. Kasap olan Şen'i yatak odasında Y.A adlı kadınla birlikte gören Kırbaş, hiç bir şey demeden evden çıktı.

Bir süre sonra aldığı bir bidon benzin ile geri dönen İlkay Kırbaş, iki katlı evin ikinci katında uyuyan Şen ile Y.A'nın üzerine ve odalara dökerek evi ateşe verdi. Alevler içinde kalan iki kişi olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Ağır yaralanan iki kişi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, kaçmaya çalışan İlkay Kırbaş kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

ELLERİNDEKİ SİGARADAN YANGIN ÇIKMIŞTIR

Üvey babası Ahmet Şen ile birlikte olduğu kadın arkadaşı Y.A'ı benzin döküp yaktığı gerekçesiyle gözaltına alınan İlkay Kırbaş, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Üvey kardeşiyle birlikte olayın meydana geldiği evde yaşadıklarını söyleyerek, Ben evde yokken üvey babam eve kadın getirmiş. Kadını ben daha önceden tanımıyorum. Ahmet Şen, alkollü bir şekilde yatak odasından çıkınca sinirlendim. Bende parası varsa senimle birlikte yaşayan öz oğlu Mehmet Can Şen'e harcamasını söyledim. Bana bağırarak sana ne köpek dedi. Bende evden çıkıp gittim. Oda İçeriye girip kadınla ilişkiye girmeye devam etti. dedi.

Kapının önünde 15 dakika sigara içtikten sonra 5 litrelik su bidonu ile benzinliğe gittiğini söyledi. İstasyondaki görevlinin kendisine kimlik kartı sormadığını ileri süren Kırbaş, Eve girince kardeşimin olamdığını gördüm. bidonu açıp her yere benzin dökerken yatak odasının kapısı açıldı. Kapı açılınca kadın yatakta çıplaktı ve elinde sigara vardı. Ahmet Şen'inde elinde sigara vardı. Ben benzini döküp elimdeki çakmayı ateşlemeden üvey babam üzerime yürüdü. Bende kaçıp gittim. Sokağa çıkınca içeriden bağırma sesleri geldi. Ben onları yakmayı düşündüm ama evi ateşe vermedim. Yangın onların elindeki sigaradan çıkmış olabilir diye konuştu.

Diğer taraftan Samsun eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık servisinde tedavileri süren Ahmet Şen ile Y.A'nın hayatı tehlikesinin devam ettiği, genç kadın polise kendilerini ve evi ateşe veren kişinin İlkay Kırbaş olduğunu söylediği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.