BIST 10.569
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.478,00
HABER /  POLİTİKA

Beni linç etmek istiyorlar

Kabinede revizyon tartışmaları.. DTP'liler için o kelimeyi neden kullandı? Hedefteki isim Cemil Çiçek yanıt verdi.

Abone ol

"DTP'liler Ermenistan sınırına dayandı" sözüyle dikkatleri çeken Çiçek kendisine karşı linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

Cemil Çiçek NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün yayınına konuk oldu Çiçek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bu ülkede herkesin fikir hakkı varsa bu da benim şahsi fikir özgürlüğüm vardır. Olanlara yazılanlara baktığımızda belli çevrelerin bir linç kampanyasına dönüştürdüğünü görüyorum.

Sandıktan çıkan iradeye saygı duymak en az sandık kadar önemlidir. Türkiye'de demokrasiyle ilgili sıkıntılar halkın iradesini ortaya koyduğu hususları kabul etmemekle oluyor..

Bakanlar Kurulun'da ön değerlendirme yaptık. Ayrı ayrı seçim bölgesinden geldik.

Milletimiz siyasi rüştünü ispat etmiştir. Biz bunu benimsiyoruz. Böyle bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Suyun kendi mecrasında akması bakımından önemlidir.

İl Genel Meclisinden ziyade bütün değerlendirmeler belediye başkanları üzerinde yapıldı. Ankara'yı İzmir'i kim alacak denildi.

Haritaya baktığımızda bir partimiz sadece belli bir bölgede var. Bu partimiz orta ve Güneydoğu için heyet oluşturuyor. Neden oralarda yokuz diye. Bazı partilerimiz nokta olarak görüküyor.

Partilerin hepsi birini dışında tutabiliriz ben kimlik siyaseti yapıyorum diyor. diğerleri Türkiye'yi yönetmeye çalışıyor. Haritanın bize telkin ettiği hususlar var.

İl genel Meclisi açısından her bölgede ilk partiyiz. Bölgesel sonuçlar çıkıyor AK Parti dışında. Kimlik siyaseti yapılabilir diyenler olabilir biz bunun sıkıntılara sebebiyet vereceğini söyledik.

Hizmet esaslı siyaset yaptık, doğruydu yanlıştı. Hizmete vurgu yaptık. Kimlik siyaseti yapmıyoruz dedik. Sayın Başbakan bunu sürekli vurguladı

Daha evvel 2004 haritasına bakarsanız sadece belli bir bölgede. Kimlik siyaseti şimdi yukarıya doğru çıkıyor. Kimlik siyasetini merkeze alırsanız biz bunu doğru bulmuyoruz.

Bu anlaşılmadan Başbakana sorular soruluyor. Bunun ötesinde açıklamayı başka yere çekenler varsa onlarla alakalı bir konu.

Kimlik siyasetinde bir genişleme var. Kimlik siyaseti yapılabilir diyenler var ama bu onların fikirleri. Biz bunun yanlış olduğunu baştan söylüyoruz

Demokasi konusunda sınavdan geçmiş bir politikacıyım. AB konusunda hamallığı Adalet bakanlığı olarak yüzde 99'unu biz yaptık. Hamallığı en çok yapanlardan birisi benim.

Birinci elden bilgi alınmadı, yanlış anlaşıldım. Bu partinin Türkiye'de önemli olduğuna inanıyorum. Belden aşağıların olduğu bir dönem. Herkes ortalık aydınlandıktan sonra demokrat oluyor.

Yatay duruşma olmadım dik durdum. Sayın başbakanı çok iyi tanırım. Siyasi aktör konusunda önemli olduğu söyledim. Bu parti önemlidir. Elimden gelen çabayı sarfettim.

Eğer Türkiye partisi olmaksa diğer partiler o noktaya gelmedi. Birinci parti AK Parti.

Yüzde 39 almışız başkaları niye almadı? Niye onlar yüzde 30'un üstünde oy almadı?Girdiğimiz her seçimi kazandık, bu kez fark daha az oldu.

Yüzde 23 mü büyük yüzde 39 mu? O onu sorgulayacak bizde niye daha iyi netice alamadık onu sorgulayacağız

Biz hizmetin oy almak için yeter faktör olduğunu düşündük. Bunların önemli kısmını Güneydoğu'ya yaptık. En büyük hizmeti oralara yaptık. Demek ki Güneydoğu'da kimlik esas oldu.

Turgut bey köşke çıksa kabine değişiyor söylentileri yayılırdı. Seçimlerden sonra bu tür laflar çıkar. Bizatihi yapacak olan Başbakandır.

En rahat kabine değişikliği yapacak olan Başbakandır. Değişiklik olursa hiçbir bakanın kırgınlığı olmaz.

Değişiklik haberleri bürokrasiyi yavaşlatıyor. Ama biz olaya bakarken ortada başarısızlık var hükümet değişikliğe gidiyor diyenler var.

Bu iki laf çok tehlikeli. Seçim ve kabine değişikliği bürokratı beklentiye sokuyor. Ne olacak diye. İşler aksıyor, Türkiye'nin kaybına yol açıyor.

Karşılıklı saygıya dayalı hukuku olan kardeşler topluluğuyuz. Başabakan eli zaten rahat. Bu benim samimi kanaatimdir. Rahatlatmak adına özel bir paragraf açmaya gerek yok.

Diğer partiler de yapacaklar. Demokratik açılımlar Güneydoğu'da her zaman oldu. Aynı zamanda İzmir'i için de geçerli olduğu kadar doğusu için de geçerlidir. Kürtçe kursu sadece Diyarbakır'da açılamaz denmiyor İzmir'de de açılabilir.

Türkiye nüfusunun önemli bölümü doğduğu yerde değil doyduğu yerde yaşıyor. Açılımlar Türkiye'nin tümü için açılımlar yapılmalı. Parti içi değerlendirmeleri bilimsel olarak da yapacağız.

Siyaset mümkün olanın doğrusunu yapmaktır. Yoksa ideal olanı yapmak her zaman mümkün değildir