BIST 10.337
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.400,14
HABER /  DÜNYA

Ben AB Parlamentosu’nu tanımıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazlıçeşme’deki "Milli İradeye Saygı Mitingi"ni hükümet karşıtı protesto haberi olarak servis eden CNN İnte...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazlıçeşme’deki "Milli İradeye Saygı Mitingi"ni hükümet karşıtı protesto haberi olarak servis eden CNN İnternationel’a tepki gösterdi. Erdoğan, Türkiye aleyhine karar alan Avrupa Birliği Parlamentosu’nu tanımadığını da söyleyerek, "Bunlar şaşırmış ya. Bunlarda dürüstlük diye bir şey yok" dedi.
Rixos Otel’de düzenlenen ’Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ortadoğu’da, Kafkaslar’da, Balkanlar’da gurbette yaşamak zorunda kalmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının samimiyetle yaptıkları hayır duaları her şeyden mühimdir. Nereden nereye geldiğimizi çok iyi izletmemiz gerekiyor. Türkiye öyle bir ülkeydi ki uluslararası bazı kuruluşlar, özellikle uluslararası bazı sermaye çevreleri Türkiye üzerine senaryo yazıp başarıyla uyguluyorlardı. Batı basınında çıkan bir yazı Türkiye gündemini sarsabiliyor ve Türkiye ekonomisini alt üst ediyordu. Oradaki kuruluşlar tarafından yapılan bir yorum borsanın çökmesine, sermaye piyasanın dalgalanmasına sebep oluyordu. Kendisine güveni olmayan bir politikamız vardı, hamdolsun bütün bunları geride bıraktık" dedi.
Artık gündemi belirlenen bir Türkiye olmadığını söyleyen Erdoğan, "Gündem belirleyen bir Türkiye var. Bütün uluslararası meselelerde artık Türkiye’nin görüşü, tavrı dikkate alınıyor. Türkiye’nin dış politikası tüm dünyada ilgiyle izleniyor, takdirle karşılanıyor. Türkiye’nin yürüyüşü örnek alınıyor" ifadelerini kullandı.
Şu anda tüm gelişmiş ekonomiler ağır kriz yaşarken Türkiye ekonomisinin geliştiğine dikkati çeken Erdoğan, 2013 ilk çeyrekte bu ülkelerin çöktüğünü ama Türkiye’nin yüzde 3 büyüme kaydettiğini ifade etti. Gezi Parkı olayları sırasında Türkiye aleyhine karar alan Avrupa Birliği Parlamentosu’na da tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Bunlar şaşırmış ya. Bunlarda dürüstlük diye bir şey yok. Bunlarda ahde vefa diye bir şey yok" dedi.
Yunanistan’da, İngiltere ve Almanya’da neler olduğunu, AB Parlamentosu’nun bunlarla ilgili karar alması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "O zaman siz de anti demokratiksiniz" diye konuştu. Kararı eleştiren Erdoğan, "Böyle bir Avrupa Birliği Parlamentosu’nu ben tanımıyorum" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin Kazlıeşme’de gerçekleştirdiği mitinge ilişkin olarak, "CNN, Türkiye hükümetine karşı protesto mitingi diyor. CNN’in yayını bu. Karşı ataklar gelince bunu siliyor ama orada hem miting alanını gösteriyor. Çünkü herkes biliyor ki oraya gelenlerin hepsi bu ülkedeki anti-demokratik uygulamalara karşı toplandılar. Biz daha fazla dayanışma içinde olacağız" dedi.
(İHA)