BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Belediye başkanının tükürük isyanı!

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık vatandaşları yerlere tükürmemesi için uyardı

Abone ol

Çankaya'da bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Bülent Tanık, vatandaşlara yerlere tükürmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Tanık, tükürmenin saygısız bir iş olduğunu ve tükürüğün mikrop saçtığını belirterek, ayrıca kamu sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Başkan Tanık, 2010 yılında Çankaya Belediyesi olarak merkezi bölgelerde adresten çöpü taşıma sistemini hayata getireceklerini anlatarak, sokaklarda konteyner sistemini kaldıracaklarını ifade etti. Bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk
olduğunu belirten Tanık, Türkiye'nin başkenti Ankara'ya yakışır çöp toplama sistemini faaliyete geçireceklerini söyledi.

Ankara'ya 3 gün boyunca yağan kardan dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'Çankaya Belediyesi şov yapıyor' sözlerini değerlendiren Tanık, Çankaya Belediyesi'nin şov yapmadığını, iş yaptığını kaydetti. Tanık, "Biz kesinlikle şov yapmadık, sadece kürediğimiz karın akmasını sağladık. Büyükşehir Belediyesi kar mücadelesi konusunda başarı düzeyi hakkında değişik anlatımlar oldu. Mesela Belediye Kanunu'nda 12 metrenin üstündeki tüm olumsuz hizmetten Büyükşehir Belediyesi sorumludur.

Bestekar Sokağı ben düzenleyemiyorsam kanundan dolayı, Büyükşehir Belediyesi her türlü ihtiyacı karşılaması lazım. Büyükşehir Belediyesi'nin bütün sokakları ilçe belediyelerine bırakmasını istiyoruz. Geçenlerde Melih Başkan'ın 'ABD'de vatandaşlar evinin önünü temizliyor' açıklamasını çok beğendim. Kesinlikle doğru söylenen bir söz. Esnaf ve vatandaşlar bu sorumluluğun farkında değil. Kar yağdığı zaman 'belediye bahçemdeki karı temizlemek zorundadır' anlayışı çok yanlıştır" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, gazetecilerin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne açılan davalarla ilgili sorularını da yanıtladı. Tanık, "Büyükşehir Belediyesi'ne belediyemiz tarafından açılan davaların haddi hesabı yok. Büyükşehir Belediyesi davaların yüzde 98'ini kaybediyor. Büyükşehir Belediyesi ile bir pazarlık yapılması doğru bir pazarlık değil. Gereksiz incitmelerden uzak duruyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı'na şahsi suç duyurularında bulunmayacağım. Birçok dava var. Davalarla ilgili pazarlık söz
konusu olmaz. Ben kurumsal kişiyim, tehdide icazete ihtiyaç yok. Geçmişten miras aldığın şeylerden vazgeç teklifi iyi bir teklif değil" diye konuştu.