BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.428,91
HABER /  DÜNYA

Bekir Bozdağ’dan flaş açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’daki katliama karşı tutumu nedeniyle İTT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’na tepki gösterdi. Boz...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’daki katliama karşı tutumu nedeniyle İTT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’na tepki gösterdi. Bozdağ ayrıca Öcalan’ın konumuna ilişkin, "Ona yeni bir konum verme imkanı söz konusu değildir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’daki katliamlara sessiz kaldığı iddiasıyla İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’na bir tepki gösterdi. Bozdağ, İhsanoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini savundu. Bozdağ, “Mısır’da darbe oluyor ve binlerce insan şehit ediliyor. Orada adeta kıyamet yaşanıyor. Adı İslam olan bir teşkilatın genel sekreteri olarak orada yapacağı bir şey olmalı. Bu zulme karşı bir tavır koydu mu? Böylesi zulüm karşısında böyle bir teşkilatın duruşu içime sindiremediğimden istifa ediyorum demeliydi" dedi.

"ÖCALAN’A YENİ BİR KONUM VERME İMKANI SÖZ KONUSU DEĞİL"
Bozdağ, ayrıca Öcalan’ın konumu ilişkin konuştu. Öcalan’ın konumunu mahkemenin belirlediğini ifade eden Bozdağ, "Öcalan’ın konumunu mahkeme belirlemiştir. Hakkında verilen ceza hükmü kesinleşmiştir ve cezası infaz edilmektedir. Dolayısıyla konumu ve hukiki statüsü bizim mevzuatımız açısından bellidir ve o statü içerisinde cezası infaz edilmektedir. Yeni bir konum verme imkanı söz konusu değildir" diye konuştu.
(İHA)