BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.451,96
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bekaroğlu'ndan koalisyon açıklaması

CHP’li Bekaroğlu, Bahçeli’nin tavrı nedeniyle yüzde 60‘lık bloktan koalisyon olamayacağını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu yaptığı açıklamada partinin önceliğinin ‘yüzde 60’lık bloktan’ yana olduğunu belirterek, “Sayın Bahçeli’nin tutumu, böyle bir koalisyonu imkansız hale getiriyor. Bu tutum devam edecekse, Bahçeli tutumunu değiştirmeyecekse böyle bir koalisyon ‘olmayacak’ demektir. Bundan sonra ne kalıyor? Adalet ve Kalkınma Partisi koalisyonları kalıyor” dedi.

14 İLKE ÖNEMLİ

Bekaroğlu şunları söyledi: “CHP hiçbir partiye kapılarını kapatmıyor. CHP’nin 14 maddesi var. Bunlar AKP ile oturulup henüz konuşulmadı. CHP-AKP koalisyonuyla ilgili çok kesin bir şey yok.”

KOLAYLAŞTIRIR

BEKAROĞLU, Baykal’ın TBMM başkanlığına aday gösterilmesinin herhangi bir koalisyonun sonucu olmadığını söyledi. Bekaroğlu, Baykal’ın TBMM başkanı seçilmesinin, kurulacak bir koalisyonu kolaylaştırıcı rol üstleneceğini savundu. Bu arada AA’nın haberine göre CHP’de kimi isimler AK Parti’li koalisyona temkinli yaklaşırken, bazı yöneticiler de CHP’nin 14 ilkesi çerçevesinde bu koalisyonun kurulabileceğini belirtiyor. CHP’li çoğu milletvekili ise ‘partinin uzun yıllar iktidardan uzak olduğu ve bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini’ savunuyor.