BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bediüzzaman'ın talebesi vefat etti

Isparta'nın tanınan alimlerinden ve Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesi Şaban Akdağ vefat etti. Cenaze törenine binlerce kişinin katıldığı Akdağ’ın naaşı köyünde

Abone ol

Isparta’nın tanınan alimlerinden ve Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesi Şaban Akdağ vefat etti. Cenaze merasimine binlerce kişinin katıldığı Akdağ’ın naaşı köyünde defnedildi. Böbrek yetmezliği bulunan Akdağ’ın, son anlarında da yakınlarına imanın güzelliklerini anlattığı bildirildi.

Şaban Akdağ, Bediüzzaman Said Nursi’nin Isparta’ya geldiği dönemde hep yanında bulundu. Yaptığı hizmetlerde sürekli yanındaydı. Döneminin zorluklarına birlikte göğüs gerdi. Bediüzzaman Said Nursi’nin ölümünden sonra hizmetlerini sürdürmek için büyük çaba gösterdi. Şaban Akdağ, ömrünü Kur’an hizmetine vakfetti.

Akdağ, geçtiğimiz perşembe günü kendi evinde Hakk’a yürüdü. 4 yıldır diyalize mahkum bir hayat süren Akdağ, hastalığının ağır dönemlerinde bile sevenlerine Allah’ı (cc), Kur’an’ı ve imanı anlattı. 77 yaşında vefat eden Akdağ için dün cuma namazından sonra cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Isparta’nın ilçeleri, köyleri başta olmak üzere birçok ilden binlerce kişi katıldı.

Cenaze namazının kılındığı Ulucami’ye sığmayan cemaat namazı dışarıda kılmak zorunda kaldı. Camiye getirilen kartonların üzerinde namaz kılındı. Cemaatin kalabalıklığından dolayı Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Şaban Akdağ hocaefendinin cenaze namazına Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman da katıldı. Cenaze namazı kılındıktan sonra Akdağ’ın naaşının bulunduğu tabut cenaze aracına götürüldü. Tabutu cenaze aracına götürmek için kalabalık akın edince izdiham yaşandı.

Tabuta aynı anda çok sayıda kişi omuz verdi. Akdağ’ın naaşı, köyü olan Isparta merkeze bağlı Bozanönü Köyü Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla ve dualarla toprağa verildi. Cenaze aracının arkasından yüzlerce araçlık konvoy oluştu. Cenaze namazına katılan kalabalık, otobüslerle ücretsiz olarak mezarlığa taşındı. Uzun süren dualar sonucu defin işlemi tamamlandı. Şaban Akdağ, biri kız 3 çocuk babasıydı.

Haber: Mehmet Güler
Kaynak: www.zaman.com.tr