BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlikte ilk grup yemin edip terhis oldu! Sıra ikinci celpte

HATAY'da İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’nda bedelli olarak silah altına alınan 3 bin 700 asker yemin etti, terhis oldu. Bu hafta sonu ikinci celpler gidiyor.

Abone ol

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'nda silah altına alınan 3 bin 700 bedelli asker, 18 günlük eğitimlerinin ardından bugün yapılan yemin töreninde silaha el basarak yemin etti.

Bedelliler, hem usta asker, hem de terhis oldu. Açık havada düzenlenen yemin törenine İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Dz. Piyade Albay İbrahim Özdoğan, askerler ve aileleri de katıldı. Törenin ardından terhis olan bedelliler aileleri ve sevdikleri ile buluştu.

İkinci celpler bu hafta sonu gidiyor. Bedelliler gitmeden önce de alışveriş turuna çıkıyorlar. İç çamaşırından yara bandına kadar bir çok şey alışveriş çantasında bulunuyor.

1. hafta bedelli programı : Bedelli askerliğin ilk haftasında temel eğitimler var. Şınav, mekik, selamlama, askerlerin rütbeleri gibi eğitimler verilecek. 4. günden sonra tüfekle eğitimler başlayacak. 2 bin 400 metrelik koşular ve yürüyüş de ilk hafta programında yer alıyor.

Gün gün bedelli eğitimi tam listesi için tıklayın!

2. Hafta bedelli eğitimi de ilk haftayla neredeyse aynı. İkinci haftada örtü ile gizlenme, işaretlerle sevk, görmeyerek ateşlere karşı hareket, tüfekli eğitim gibi ek programlar var. 2.400 metrelik koşular, şınav ve mekikler de devam ediyor.

3. hafta bedelli eğitiminde ilk haftaya ek olarak Kuvvet Komutanlarına ait görev fonksiyon alanlarının tanıtılması, Gözetleme dinleme etki - tepki ve raporlama, Nöbet yerinde nöbetçilerin hareket tarzı, Parola ve işaret kullanılması, El yapımı patlayıcı ve çeşitleri ve bileşenleri, gece ateş etme tekniği dersleri verilecek.
21.gün programı ise şöyle: Yemin töreni, Öğle Yemeği ve Dinlenme, Terhis İşlemleri