BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlik için araba ilanları patladı

2018 bedelli askerliğinde 15 bin liralık ücret askerlik vakti gelenleri heyecanlandırdı. Bedelli için araba satışlarında bir anda fırlama oldu. Zira bedelliden faydalanmak isteyenler araçlarına satışa çıkardılar.

Abone ol

Bedelli askerlikle ilgili haberler art arda geliyor. 25 gün olarak öngörülen askerlik eğitim süresi 28 güne çıkarken ücretin ise 15 bin TL olarak belirlendi. 2018 bedellisi şimdiye kadar çıkan en ucuz bedelli oldu. Böyle olunca da askerlik vakti gelen hemen herkes bedelliden faydalanmak için çareler aramaya başladı. Kimileri banka kredilerini incelerken kimileri de araçlarını satışa çıkardılar.

Bedelli askerlik haberlerinin ardından Türkiye'nin önde gelen ikinci el satış sitelerinde de satılık araba ilanlarının bir anda arttığı görülüyor.

"BEDELLİ ASKERLİKTEN DOLAYI SATILIK"

Askerliğini bedelli olarak yapmak isteyen vatandaşlar, 15 bin TL olarak belirlenen 'bedel' için 'bedelli askerlikten dolayı satılık' başlığıyla araçlarını satışa çıkarmaya başladı bile.

İşte o ilanlardan bazıları:

Bedelli askerlik 15 bin liralık kredi : Bedelli askerlik netleşince krediler gündeme geldi. En hesaplı krediler şu an için Ziraat Bankası ve Vakıfbank, Halkbankası gibi devlet bankalarında görülüyor. İş Bankası kredile faizleri de uygun. Garanti, İNG ve Yapı Kred'de oranlar biraz daha yüksek.

Kaç gün bedelli askerlik yapılacak? 25 yaş kriterinde 1994 doğumlular...

Ziraat bankası 48 taksitli bedelli askerlik kredisi : Bedelli askerlik düşünenler ihtiyaç kredisi çekebiliyor. Piyasada en düşük faizle ihtiyaç kredisi veren bankalar arasında Ziraat Bankası yer alıyor. Ziraat Bankası 1,63 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi veriyor. 15 bin lira 48 ay vade ile bedelli askerlik kredisi çeken bir kişi aylık 489,43 ödeme yapacak.

12 ay için Vakıfbank'tan kredi çekilirse : Vakıfbank'ta şu anda yaz kredisi kampanyası var. 15 bin liralık bedelli 48 ay geri ödemeli çekilirse aylık taksiti 499,04 TL oluyor.

İşbankası 15 bin lira bedelli kredisi : İşbankası bireysel kredilerde faiz oranı yüzde 1.77 civarında. İş bankasından 48 taksitli 15 bin lira bedelli kredisi çekenler aylık olarak 493,02 TL lira taksit ödeyecekler.

Halkbankası 15 bin lira kredi faizi : Halkbankası en hesaplı krediye veren bankalardan biri. İhtilyaç kredisi faiz oranı yüzde 1.63. Halkbanktan 48 taksitli 15 bin lira bedelli kredisi çekenler aylık olarak 484,66 TL lira taksit ödeyecekler.

İNG Bank kredi faizi hesaplı olan bankalardan biri. Yüzde 1,74 faizle kredi veren İng Bankasında 15 bin lira çeken aylık 1.426 ödeyecek.

AK Bank, Yapı Kredi ve Garanti Bankası ile diğer taksit seçenekleri için tıklayın!