BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,85
ALTIN 2.428,80
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekilin Sinop fotoğrafı

BDP'li vekillerin Sinop ziyareti sırasında yaşananlar bu fotoğraf karesinde özetlendi. Fotoğrafta Sırrı Süreyya Sinoplulara karşı sandalye ile baraj kuruyor.

Abone ol

BDP milletvekillerinin Abdullah Öcalan’ın çizdiği yol haritası kapsamında, İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktığı Karadeniz turu olaylı geçiyor. Vekiller bugün üçüncü durak olan Samsun'da... Kentte Sinop'takine benzer olaylar yaşanmasından korkuluyor. 

BDP'liler dün Sinop'ta öfkeli bir tepkiyle karşılaşmış ve 9 saat öğretmenevinde mansur kalmışlardı. Toplantının yapılacağı çay bahçesinin sahibi Türk bayrağı asıp BDP'lilere ilk sinyali vermiş, öğretmenevine geçen heyetin önünü bu kez tepki gösteren Sinoplular kesmişti.

SİNOP'UN ÖZETİ OLAN FOTOĞRAF

Heyette yer alan BDP vekili Sırrı Süreyya Önder, Sinop çıkarmasında yaşananları facebook sayfasından bu fotoğraflarla paylaştı. Sosyal medyada çok konuşulan karede milletvekili Sinop halkına karşı sandalye ile barikat kuruyor.

sirri-süreyya-sandalye-barikati.jpg
SAMSUN DA GERGİN

Olaylı geçen Sinop ziyaretinin ardından kentten ayrılan BDP heyeti şimdi Samsun'da. Polis olay yaşanmaması için alarm durumuna geçti.

Samsun polisi alarma geçirilirken Polislerin dinlenme saatleri 24 saatten 12 saate düşürüldü. 3 gün boyunca 12 saat çalışan bir polis 12 saat dinlenerek tekrar göreve geri dönecek.

BDP vekilleri güvenlik gerekçesi ile MOBESE kameralarının her açıdan gördüğü bir otelde konaklayacak. Ayrıca heyet konaklamak için başvurduğu otellerin birçoğundan da olumsuz yanıt aldı.

5 KENTİ GEZECEKLER

BDP heyeti, Karadeniz gezisine 17 Şubat'ta Çorum'dan başladı. Gezi Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon kentlerini kapsıyor.

Daha önce Bulanık Davası'nın görüldüğü Samsun Adliyesi önünde BDP'li Ahmet Türk'e yumruk atılmıştı.

GÜNLERDİR PROTESTO ÇAĞRILARI YAPILIYOR

BDP'lilerin Karadeniz programının açıklanmasının ardından sosyal medyada "BDP'lileri Samsun'a sokmayalım" çağrıları yapılmaya başlandı. Samsun'da bazı grupların kente gelen BDP'lileri protestoya hazırlandıkları biliniyor. Samsun Valiliği ve Emniyet Müdürülüğü ise, Sinop'ta yaşanan görüntülerin tekrarlanmaması için teyakkuza geçmiş durumda.

İŞTE BDP'LİLERİN SAMSUN PROGRAMI

Arslan, milletvekilleri ve HDP eş başkanının saat 10.00'da Tren Garı önünde karşılanacağını belirterek, " Saat 11.15'te Terme Akçay Doğalgaz Çevrim Santralleri ziyaret edilecek.

Saat 14.30'da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret edecek olan heyet saat 15.30'da Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl binasında Kitle örgütleri ve kurum temsilcileri ile basın toplantısının gerçekleştirilmesinin ardından saat 18.00'de barış ve kardeşlik için halk toplantısı tertiplenecek" dedi.