BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Demirtaş Viranşehir'de

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Viranşehir Belediyesini ziyaret etti.

Abone ol

Demirtaş, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'la geldiği Viranşehir'de, Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ve bir grup partili tarafından karşılandı.

Kendisini karşılayanlarla ilçede tur atan Demirtaş ve beraberindekiler, daha sonra Belediyeye geçti. Partililere hitaben bir konuşma yapan Selahattin Demirtaş, aralarında Viranşehir'in de bulunduğu, partisine mensup bazı belediye başkanlarının tutuklandığını anımsattı.

Bunu eleştiren Demirtaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Değil bizi zindanlara atsanız, bizi lime lime doğrasanız, en küçük parçamız özgürlük diye haykıracaktır. CHP, MHP ve AKP yenilen pehlivan gibiler, onları defalarca seçim sandığında yendik. Fakat bunlar sürekli yenilmek istiyorlar. Sandıklardan hep DTP'nin kızıl gülü çıktı. İşte bu tutuklamaların nedeni kızıl gülün dikenlerinin bazılarının bir yerlerine batmasının nedenidir. Ama size söz veriyoruz, yemin ediyoruz ki bunların bedelini ödeteceğiz onlara.''

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise tutuklanan Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven ve eski Belediye Başkanı Emrullah Cin için ilçede bulunduklarını ifade ederek, ''Onları saygıyla selamlıyoruz. Burada onları tutuklayanlara sesleniyorum. Onları hemen serbest bırakın. Hepimizi tutuklasanız da bu halkın her bir ferdi belediyesine ve halkına sahip çıkacaktır.''

Yargının siyasallaştığını savunan Kışanak, ''Bu ülkede yargı bugün değil, dün de siyasaldı, 30 yıl önce de siyasaldı'' iddiasında bulundu.

Konuşmaların ardından Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun'la makamında görüşen Demirtaş ve beraberindekiler, daha sonra ilçeden ayrıldı. Demirtaş'ın belediye ziyaretinde zaman zaman terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atıldı.