BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.507,58
HABER /  GÜNCEL

BDP'li başkandan türbede barış duası

Oğlu PKK saflarında olan BDP'li Abdullah Demirbaş, 600 kadınla barış için dua etti.

Abone ol

Oğlu, terör örgütü PKK saflarında olan BDP'li Diyarbakır merkez Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, 600 kadını Veysel Karani Türbesi'ne götürüp barış için dua etti.

KAYNAKLARIMIZI İNSANLARIMIZI YAŞATMAK İÇİN KULLANMALIYIZ

Demirbaş, "İnsan öldürmek yerine bütün kaynaklarımızı insanları yaşatmak için kullanmalıyız" dedi. Diyarbakır merkez Sur İlçe Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle 600 kadını 40 araçla Siirt'in Baykan İlçesi yakınlarındaki Veysel Karani Türbesi'ne götürdü.

600 KADIN TÜRBEDE DUA ETTİ

Oğlu, terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kamplarında olan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, araçları tek tek ziyaret ederek, türbede herkesin barış için dua etmesini istedi. Van depreminde hayatını kaybedenler için okutulan mevlidin ardından Demirbaş ve beraberindeki 600 kadın türbede dua etti. Bölgede devam eden çatışmalara dikkat çeken Abdullah Demirbaş şunları söyledi:

TÜM DUALAR BARIŞ İÇİN YAPILDI

"Halen dağlarımda insanlar ölmekte. İster gerilla, ister asker, ister polis, isterse korucu ama halen kan akıyor. Oysa biz artık insan öldürmek yerine bütün kaynaklarımızı insanları yaşatmak için kullanmalıyız. Dağları bombalamak için kaynak bulanlar depremlerde insanların ölmemesi için kaynak ayırmalıdır. Bunun için de toplumsal barış gerekir. İşte bugün yine barış dilemek için bir inanç ziyareti yapıyoruz. 600 kadınla birlikte Veysel Karani Türbesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu kadınlar ellerini yüce Allah'a barış için açtı. Tüm dualar barış için yapıldı."